Kiszáradtak és árnyékba sem tudtak húzódni, ezért halt meg egy fiatal házaspár az egyéves gyerekükkel és a kutyájukkal a 42 Celsius-fokos hőségben. A család kirándulni szeretett volna, de nem vittek magukkal elegendő vizet.

A Fox News felidézte, a család augusztusi halálát a rendőrség kezdetben gyilkossági ügyként kezelte, de mostanra kiderült, hogy mindannyiukkal súlyos kiszáradás végzett. John Gerrish és felesége, Ellen Chung, valamint 1 éves lányuk, Miju és kutyájuk, Oski holtteste a Savage Lundy Trail-en került elő, az Ördökszurdok nevű helyen, ahol már térerő sincs. A tragédiáról korábban az Origo is beszámolt.

A helyi serif elmondta, a család a legnagyobb hőségben, 42 fokban indult kirándulni, de a ruházatuk nem volt ehhez megfelelő, és vizet sem vittek eleget magukkal. 2,5 kilométerre találták meg őket az autójuktól. 

A portál felidézte, hogy környezetvédelmi szakemberek közreműködésével is vizsgálták a haláluk lehetséges okát. A környék folyóvizeiben ugyanis egy időben elszaporodott egy bizonyos mérgező algafaj, ezért a terület ezen részét le is zárták. Még a család halála előtt figyelmeztető jelzéseket raktak ki a park területére, azt kérve a látogatóktól, hogy ne igyanak a folyó vizéből.