Ítéletidő Kaliforniában, özönvíz és havazás bénítja meg az államot - videó

kalifornia
Mammoth Lakes, 2021. október 26. A kaliforniai Mammoth Mountain Síközpont által közreadott kép a szakadó hóesésről a létesítmény területén 2021. október 25-én. MTI/AP/Mammoth Mountain Síközpont/Christian Pondella
Vágólapra másolva!
Ítéletidő tombol Kaliforniában, egy az Észak-Kaliforniát elérő erőteljes hidegfront heves esőzéseket és havazást hozott a térségbe. Le kellett zárni a 80-as autópályát, a hihetetlen mennyiségű hó miatt az iskolák egy részében az oktatás szünetel.
Vágólapra másolva!

A hegyekben havazik, az Interstate 80-as autópályát lezárták, és a Tahoe-tó környéki iskolák egy részében hétfőn már nem volt tanítás, mivel egy a Csendes-óceán térségéből Sierra Nevadát elérő hidegfront özönvízszerű esőzéssel és havazással csapott le a térségre.

A Reno és San Francisco közötti autópályát nyugat felé a nevadai államhatárnál, kelet felé pedig a kaliforniai Emigrant Gap térségében lévő Nyack Roadnál zárták le - írta meg a USnews.

A kaliforniai Mammoth Mountain Síközpont által közreadott kép a szakadó hóesésről a létesítmény területén 2021. október 25-én Forrás: MTI/AP/Mammoth Mountain Síközpont/Christian Pondella

A Reno High Schoolt is bezárták, mert a vasárnapi özönvíz során a tantermeket elöntötte a víz, az Országos Meteorológiai Szolgálat több mint 8,9 centiméteres csapadékmennyiséget mért.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az itéletidő hétfőig folytatódni fog, az esőzések és a havazás intenzitása várhatóan nem csökken.

A hó a hágókban akár 7,6 centiméterrel halmozódhat fel óránként.

A helyi közműszolgáltató hétfőn elszórt áramkimaradásokról számolt be Tahoe-tó, Reno és Sparks környékén.