Kennedy hozzátartozói: Biden hozza nyilvánosságra az elnökgyilkosság még titkosított dokumentumait!

JF Kennedy black & white;format portrait;male;Roles Occupations;Rallies Public Speaking;Presidents;Premiers;American;North America;KEY 712400 FR 7 5th January 1960:  American politician John Fitzgerald Kennedy (1917 - 1963), during nominations for the Dem
5th January 1960: American politician John Fitzgerald Kennedy (1917 - 1963), during nominations for the Democratic presidential candidacy. (Photo by Keystone/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az 1963-ban meggyilkolt John Fitzgerald Kennedy amerikai elnök hozzátartozói sürgették Joe Biden amerikai elnököt, hogy hozza nyilvánosságra a merénylet még titkosított dokumentumait - számolt be hétfőn a Newsmax konzervatív amerikai hírportál és a Politico című lap.
Vágólapra másolva!

A dokumentumokat eredetileg kedden hozták volna nyilvánosságra, ám a Fehér Ház pénteken közölte, hogy a lépést legalább december 15-ig elhalasztja, vagy akár tovább is, amennyiben az elnök dönt, hogy az ország érdekei a további titkosítást kívánják meg.

John Fitzgerald Kennedy, az Amerikai Egyesült Államok 35. elnöke 1961 és 1963 között Forrás: Getty Images/Keystone

- reagált a Politicónak nyilatkozva ifjabb Robert F. Kennedy, a szintén meggyilkolt Robert Kennedy egykori igazságügyi miniszter - John Fitzgerald Kennedy elnök öccse - fia a Politicónak.

- fogalmazott.
Unokatestvére, Patrick Kennedy, korábbi Rhode Island-i demokrata párti kongresszusi képviselő úgy vélekedett: az iratokat nem kifejezetten a család miatt, hanem azért is kellene nyilvánosságra hozni,

- fogalmazott.

John Fitzgerald Kennedy elnököt 1963. november 22-én gyilkolták meg a texasi Dallasban. A gyilkossággal a magányos elkövetőnek minősített Lee Harvey Oswaldot vádolták meg, akit azonban letartóztatásakor Jack Ruby bártulajdonos agyonlőtt. Ruby később a börtönben betegségben szintén meghalt.

Íme, a felvétel John Fitzgerald Kennedy autójáról a fejbe lövése után (18+)http://www.life.hu/kultura/20181129-ime-a-felvetel-john-fitzgerald-kennedy-autojarol-a-fejbe-lovese-utan.html