Egy éjszakán át kerestek a mentőcsapatok egy eltévedt túrázót a Sziklás-hegységben, mert nem reagált a hatóságok üzeneteire. Kiderült, spamnek gondolta ezeket.

Nem reagált telefonon a mentőcsapatoknak egy, a Sziklás-hegységben eltévedt túrázó, mert spamnek hitte a hatóságok üzeneteit - írja a Npr.org.

Nem reagált telefonon a mentőcsapatoknak egy, a Sziklás-hegységben eltévedt túrázó (illusztráció)Forrás: Stephan/Gorgo/Wikipedia

A cikk szerint a kiránduló múlt hét hétfőn reggel indult neki, hogy felkapaszkodjon a hegység legmagasabb csúcsára, a Coloradóban található 4401 méter magas Mount Elbertre. Az erdészeti szolgálat osztályozása szerint a csúcsra vezető minden ösvény jól kiépített, teljesítésük nem igényel speciális technikákat vagy felszerelést. 

A South Elbert Trail nevű útvonalon, amelyen a túrázó elindult, körülbelül 1400 méteres szintemelkedést kell megtenni, az útvonalat jelenleg hó borítja. A távot körülbelül hét-nyolc óra alatt lehet teljesíteni.

Miután a túrázó estére sem ért vissza az autójához, értesítették a mentőcsapatokat, akik elkezdték keresni. A kutatás hajnalig tartott, majd felfüggesztették a munkát, reggel pedig újra nekikezdtek volna a keresésnek. Ekkorra azonban a kiránduló visszaért az autójához. 

Eközben azonban többször is hívták a hatóságok telefonon, ő azonban ezekre nem válaszolt, mert azt hitte, spamek érkeztek a telefonjára.

Az eset kapcsán a kutató-mentő szolgálat felhívta a kirándulók figyelmét, ha a hegyekben túráznak, minden esetben válaszoljanak az ismeretlen számról érkező hívásokra is, mert lehet, hogy a hatóságok hívják őket, hogy megtudják, szükségük van-e segítségre.