Marine Le Pen: Az Európai Uniónak célja a totális irányítás

LE PEN, Marine
Párizs, 2019. május 26. Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke az európai parlamenti választásokon szavazók kikérdezésén alapuló közvélemény-kutatások első eredményeinek megismerése után Párizsban 2019. május 26-án. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vágólapra másolva!
Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés párt vezetője kedden Orbán Viktor miniszterelnökhöz látogatott Budapestre. Interjút adott a Magyar Nemzetnek, ahol elmondta, hogy meglátása szerint a nemzetállamok állnak nyerésre a globalista erőkkel vívott csatában, hiszen szerinte soha egyetlen nép sem fogja elfogadni azt, hogy elveszítse az önrendelkezési jogát. A politikus véleménye szerint a cél mindenekelőtt az, hogy az európai patrióta vezetők összefogjanak - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Marine Le Pen véleménye szerint az Európai Bizottság egyre agresszívebb magatartást képvisel, fenyegető és zsaroló hangokat üt meg, amelyek elfogadhatatlanok egy szuverenista nemzet számára.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) párt elnöke Forrás: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Elmondta, hogy reméli, hogy a nyáron aláírt megállapodás révén a Fidesz, a Nemzeti Tömörülés és további jobboldali pártok között tovább fog erősödni az együttműködés. Le Pen megjegyezte, hogy

Marine Le Pen elmondta, hogy az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepcióját képviselő politikai oldal győzelemre áll a globalista erők mélyebb uniós integrációt szorgalmazó koncepciójával szemben.

A nemzetek, nemzetállamok győzelemre állnak azért, mert sokan vannak, és mert a szabadság ideológiája mentén születtek meg

-hangsúlyozta.

Azért - tette hozzá -, mert soha egyetlen nép sem fogadja el, hogy elveszítse az önrendelkezési jogát. Soha nem fogadják el az európai állampolgárságot, az olyan politikát, amely árt nekik – például a biztonság kérdésében – vagy amely megakadályozza a gyarapodásukat.

A politikus hangot adott az interjúban abbéli meggyőződésének, hogy ahogy minden birodalom, az európai birodalom is veszíteni fog ebben a csatában.

Le Pen úgy gondolja, hogy Magyarországot elsősorban az ország migrációs politikája miatt támadják. Úgy véli, hogy ezeket a bírálatokat abból a megfontolásból fogalmazták meg, hogy megpróbálják meggyengíteni a magyar kormányt.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j2) fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét (b2) a Karmelita kolostorban, 2021. október 26-án. Jobbra Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország többször elvesztette a szabadságát, elfoglalták, megalázták -hangsúlyozta.

Ezek a történelmi tapasztalatok nagy adag bátorságot adtak az országnak, hogy kiálljon saját érdekei mellett. Franciaországból nézve Magyarország és Lengyelország is kiáll a szabadságáért. Lengyelország is a bírálatok kereszttüzébe került, miután a lengyel alkotmánybíróság bizonyos kérdésekben elsődlegesnek nevezte a lengyel jogot az uniós joggal szemben - tette hozzá a Nemzeti Tömörülés politikusa.

A bírálatokról a politikus a Magyar Nemzetnek elmondta, hogy

az EU egyre jobban megmutatja igazi arcát, amit az emberek előtt nem tud eltitkolni: a totális irányítás a célja. Ez nem az a jóindulatú struktúra, amit el akart hitetni magáról az elmúlt években. Most érkezett el az idő, hogy a szuverenista álláspontot képviselő nemzetek útjai találkozhatnak, és egy olyan egységet tudnak teremteni, ami megfékezheti a nemzetek feletti ideológia elterjedését.

A teljes interjú a Magyar Nemzet oldalán olvasható el.