Egy kobrával maratott halálra egy hozzá hasonló külsejű, nincstelen férfit egy indiai csaló, hogy felvegye 5 millió dolláros, vagyis több mint 1,5 milliárd forintos életbiztosítását. A biztosítótársaságnak jó oka volt gyanakodni a férfira.

Az 54 éves csaló, aki hosszú évekig az Egyesült Államokban élt, egy kobrát szabadított a hasonmására, majd mután meghalt, megszervezte, hogy felvehesse az amerikai biztosítótól az életbiztosítási összeget.

Az Indian Express napilap cikke szerint a csalás úgy lepleződött le, hogy a biztosító gyanút fogott és nyomozásra kérte a helyi, Mahárástra állambeli rendőrséget.

A tanúvallomások ellentmondásosak voltak. A rendőrség ellenőrizte a férfi telefonhívásait is és rájöttek, hogy a telefont továbbra is használják. Az is kiderült, hogy a csaló a saját unokaöccseként mutatkozott be, amikor azonosította a holttestet.
A csalás kísérletével vádolt férfit és négy feltételezett bűntársát is őrizetbe vették. A lap szerint a biztosítótársaság azért gyanakodott a férfira, mivel négy évvel ezelőtt már megpróbálta megrendezni a felesége halálát is.
A csaló dolgát megkönnyítette, hogy két évtized után csak nemrég tért vissza az Egyesült Államokból Indiába, ahol új lakóhelyén még csak kevesen ismerték őt.

Címlapi képünk illusztráció.