Ketten meghaltak a Szicíliát sújtó heves viharokban - videó

Flood hits Catania Catania,Disaster,flood,Italy,rain Horizontal
CATANIA, ITALY - OCTOBER 26: A vehicle stuck in an underpass after flood following the heavy rain in Catania, Italy on October 26, 2021. Many businesses and houses on the streets were flooded, cars were also dragged or submerged in the flood. There were long-term power cuts in the city center of Catania due to the downpour. Salvatore Allegra / Anadolu Agency (Photo by Salvatore Allegra / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Legalább ketten meghaltak a Szicíliát napok óta sújtó heves esőzésekben, viharokban. A sziget egy része víz alá került, a polgári védelem pedig a legsúlyosabb riasztást adta ki Dél-Olaszország, és Szicília egyes részeire. Ráadásul a Szicíliai Gazdálkodók Szövetsége szerint vasárnap néhány óra alatt több mint 300 mm csapadék hullott, ami csaknem fele annak, mint amennyi átlagosan egy év alatt várható a Földközi-tenger szigetén -írja a Sky hírportál.
Vágólapra másolva!

Az önkéntes mentők egy ötvenhárom éves férfi holttestét találták meg egy autó alatt, miután a Cataniától északra fekvő Gravina városán végigsöpörtek az özönvízszerű esőzések. Hétfőn egy hatvanhét éves férfi holttestét találták meg, akinek továbbra is keresik ötvennégy éves feleségét.

Az asszonyt a férjével együtt még vasárnap sodort el az áradás a szintén Catania melletti Scordia városában.

A meterológusok szerint a szélsőséges időjárás a következő napokban sem fog enyhülni, a becslések szerint további heves záporok, zivatarok várhatóak, és akár 100-200 mm esőt hoznak Olaszország délnyugati részén és a szigeten.

A meteorológiai szolgálat szerint a leesett csapadék mennyisége az októberi átlag háromszorosát is elérheti.

Catania városa az esőzést követően Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Salvatore Allegra

Az árvíz a cataniai Garibaldi kórház egyik osztályát is elérte a helyi média jelentései szerint.

A városközpontban áramszünet van, az okatás szünetel. Az olasz iLMeteo meteorológiai weboldal szerint a vihar a hét folyamán tovább fokozódhat, és csütörtökön és pénteken újabb heves esőzéseket és áradásokat okozhat.