A cipője mentette meg egy tinédzser életét, miután belecsapott a villám

villámcsapás, Szekszárd
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A 14 esztendős Talyn Rose a vastag gumitalpú cipőjének köszönheti, hogy túlélte egy villámcsapást - áll a Daily Star cikkében.
Vágólapra másolva!

Az ausztráliai Queenslandben élő tinédzser iskolába tartott, amikor egy villám visszapattant egy közeli oszlopról, és eltalálta a fiút. Talyn Rose az erős kisüléstől összesett, izmai megmerevedtek majd elernyedtek.

Az orvosok szerint a fiú iskolai cipőjének vastag gumitalpa volt az, amely elnyelte az áram nagy részét, ezzel megmentve az életét.

Az édesanya, Michelle Nimmo szerinta a baleset délelőttjén folyamatosan tombolt a vihar. Később az édesanyát az iskola hívta fel, és tájékoztatta a történtekről. Azonban Talyn édesapja, még az iskola előtt, az autójában ült, mikor a fiába belecsapott a villám, így azonnal a segítségére tudott sietni.

A fiú később azt mondta édesanyjának, hogy az áramütést követően alig hallott vagy érzett valamit. A mentősök beszámolója alapján, a fiú rendkívül szerencsés, hogy életben maradt, és még az egészségügyi szakemberek sem láttak ehhez hasonlót pályafutásuk során.

A címlapi kép illusztráció!