Győzött az LMBTQ-lobbi: Az amerikai külügyminisztérium kibocsátotta az első, "X-gender jelzésű" útlevelet

gender nem nemek társadalmi
Vágólapra másolva!
Az amerikai külügyminisztérium kibocsátotta az első, "X-gender jelzésű" útlevelet a genderbefogadó politika megvalósítása keretében. Mindez úgy értelmezhető, hogy ezen a területen győzött az LMBTQ-lobbi.
Vágólapra másolva!

A demokrata vezetésű külügy júniusban jelentette be, hogy "korszerűsíti" eljárásait, és ennek következtében

a kérelmezők maguk választhatják ki a feltüntetendő nemüket, és nem lesz többé szükség orvosi igazolásra,

amennyiben a kérelmező által megjelölt nem egyezik meg a más, hivatalos személyazonosító okmányokon szereplő biológiai nemmel.

Ned Price amerikai külügyi szóvivő szerdán közleményt adott ki, amelyben tudatta: az "X-gender jelzést" azoknak a nembináris nemű, interszexuális vagy a hagyományos gender-normarendszert el nem fogadó személyeknek hozták létre, akik útlevelet vagy a külföldön születést igazoló konzuli jelentést kérelmeznek. A szóvivő hangsúlyozta: a tárca elkötelezett minden ember - köztük az LMBTQI-személyek - szabadsága, méltósága és egyenlősége iránt.

Price szerint

Az "interszexuális tudatosság napját" elismerő hétfői közleményében a külügyminisztérium úgy fogalmazott: az amerikai politika célja, hogy "véget vessenek a gender, a szexuális orientáció, a genderidentitás vagy -kifejezés és a nemi jellegek miatti erőszaknak és hátrányos megkülönböztetésnek".

Másképp fogalmazva:

engedtek az LMBTQ-lobbinak.

Az útlevelek kibocsátására vonatkozó, genderbefogadónak nevezett politikával az Egyesült Államok csatlakozik az olyan országok sorához, mint például Kanada, Ausztrália és Új-Zéland.