Levelet írt egy olaszországi bántalmazott nőket segítő civilszervezetnek B. Katalin, aki szeptember végén a kétéves kisfiával Olaszországba szökött, ahol több késszúrással megölte a gyereket, a holttestét pedig egy szupermarket pénztárszalagjára helyezte. A korábban pornósként dolgozó nő vélhetően előre eltervezte, hogy Olaszországba szökik a kicsivel. Katalin továbbra is ártatlannak vallja magát.

Nem hirtelen ötlettől vezérelve vitte magával gyermekét Olaszországba B. Katalin - írja a Bors. A lap szerint a nő ugyanis szeptember 24-én levelet írt egy olasz, bolognai tartományi, bántalmazott- és egyéb erőszakot elszenvedett nőket segítő szervezetnek. A bíróság egy nappal később, szeptember 25-én hozott egy végzést, miszerint a nőnek azonnal át kellett volna adnia a kisfiút az apjának.

– Segítenek a fiamnak és nekem? Köszönöm szépen! A fiam nagyon kedves, édes, mosolygós és ügyes, de hiperaktív. A születése óta én vigyázok rá – állt a Help Line szolgálatnak írt az emailben, amely végül a nyomozókhoz is eljutott.

Az is kiderült, hogy Katalin Olaszországban egy vallási szervezettől is megpróbált segítséget kérni, de miután a római magyar nagykövetség egy dolgozója közölte vele, hogy úgyis hazaküldik, inkább bujkálni kezdett. 

A Borsnak megszólalt a nő egyik ismerőse is, aki elmondása szerint utoljára beszélt Katalinnal a gyilkosság előtt. 

Nagyon elkeseredett volt, de arra nem számítottam, hogy alig egy órával később végez Alexszel, majd a holttestét egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára fekteti – mondta a lapnak Katalin ismerőse. 

Juhász Norbert, Alex édesapja egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy Katalin már korábban szervezni kezdte a szökését. Mint mondta, a nő "mindenfélét összeirkált, és mindenkitől megpróbált segítséget kérni".

Tudom, hogy azt terjesztette rólam, hogy bántalmazó vagyok és a gyereket sem vagyok képes ellátni, de ezekből egy szó sem igaz – mondta a gyászoló férfi, aki már egyébként a kis Alex temetését szervezi.

Kétszer is igazoltatták

– A fájdalmam a napok múlásával nem enyhül, inkább erősödik. Keresem a kérdésekre a válaszokat, de csak még több kérdés jut az eszembe. Nem lesz már olyan az életem, mint amikor élt a kisfiam
– magyarázta Norbert.

A férfi úgy tudja, hogy volt párját kétszer is igazoltatták az olasz rendőrök, de mindent rendben találtak vele. Még azt is, hogy találtak nála egy kést, amit Katalin azzal magyarázott, hogy meg kell magát védenie a bevándorlóktól.

B. Katalin szeptember végén szökött a kétéves kisfiával, Alexel Olaszországba, miután a bírósági végzés szerint a gyereket át kellett volna adnia az apának. Katalin október elsején több késszúrással megölte a kicsit, a holttetsét pedig bevitte egy szupermarketbe és a pénztár szallagjára helyezte. Ezután fényképeket készített a kicsi testéről és elküldte azt az apának. 

Az anyát azonnal bevitték a helyi rendőrségre, de olyan zavart állapotban volt, hogy azt sem tudták pontosan megállapítani, milyen kapcsolatban állt a kisfiúval. A Bors szerint Katalin továbbra is ártatlannak vallja magát.