Társasházat javító munkások tartókötelét vágta el egy dühös lakó Thaiföldön - videó

Vágólapra másolva!
A thai rendőrség szerdai tájékoztatása szerint, egy thaiföldi sokemeletes társasház egyik lakója elvágta a tartókötelét két ipari alpinistának, mert nem értesítették őt a házon folyó munkálatokról. A nő miután elvágta a kötelet, lógva hagyta a két férfit a huszonhatodik emeleten. A munkások életét végül egy másik lakó  mentette meg - írja az AP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A nőt gyilkossági kísérlettel és vagyoni kár okozásával vádolja a rendőrség. Bár a hatóságok egyelőre nem erősítették meg azt a hír, hogy az asszony dühében folyamodott a drasztikus lépéshez, de a média szerint a felvételeken egyértelműen csalódott volt, amikor a munkások megjelentek a szobája előtt.

A közösségi médiára feltöltött videókon az is látszik, hogy a két alpinista arra kérik a 26. emelet lakóit, hogy nyissák ki az ablakot, és engedjék be őket.

Az egyikük, egy Song nevű mianmari férfi elmondta a thaiföldi médiának, hogy ő és két barátja ereszkedett le a 32. emeletről az épület repedéseinek megjavítása érdekében.

Azonban mikor Song leért a 30. emeletre, érezte, hogy a kötél megfeszül, majd látta, hogy valaki kinyitotta az ablakát a 26. emeleten és elvágja a kötelet. Végül az egyik lakó vette észre a két bajba jutott férfit és segített nekik bemászni az épületbe, és elkísérték őket a rendőrségre is, tanúvallomást tenni.

A kötelet elvágó, 34 éves nő előszőr tagadta bűnösségét, de a rendőrség az elszakított kötéldarabot elküdte DNS-tesztre és ujjlenyomatvételre. Végül az asszony beismerte bünősségét, bár azt állítja, nem volt szándékában a festőket megölni. A nő egyelőre szabadlábon védekezhet, de ha a bíróság bűnösnek találja, akár húsz év börtön is várhat rá.