Negyven lélegeztetőgépet és több ezer doboz favipiravirt küld Magyarország Romániának

Favimol Ankara,Covid-19,Favimol,Health,Health Issues,Illustration,Medici Horizontal
ANKARA, TURKEY - DECEMBER 01: In this photo illustration, two boxes of Favimol, with the active ingredient favipiravir used in treating coronavirus (COVID-19) patients, are seen in Ankara, Turkey on December 01, 2020. Favimol is provided to patients by the Ministry of Health of Turkey. Bulent Teoman Uzun / Anadolu Agency (Photo by Bulent Teoman Uzun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Románia 20 kórházába, alapvetően Erdélybe 40 lélegeztetőgépet, 1650 úgynevezett non-invazív lélegeztetéshez szükséges maszkot, valamint 3000 doboz favipiravir gyógyszert szállít Magyarország annak érdekében, hogy hozzá tudjon járulni a romániai járványkezelés sikerességéhez - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ne felejtsük el, a járvány nem ismer határokat és a szomszédos országok járványkezelésének sikeressége nagy mértékben hozzájárul Magyarország járványkezelésének sikerességéhez is.

A negyedik járványhullám tombol Európában és világossá vált, hogy azok az országok, ahol az átoltottsági szint alacsony, könnyen bajban kerülhetnek. Vannak így szomszédos országok is, többek között Románia is alacsony átoltottsági szinttel érkezett meg a negyedik hullám időszakába - fogalmazott.

folyamatos az egyeztetés a magyar és a román kormány vezetői között, akik között magyarok is vannak - Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes és Cseke Attila egészségügyi miniszter -, akik folyamatosan jelzik, hogy milyen segítségre van szükségük és a magyar kormány próbál segíteni a maga eszközeivel és lehetőségeivel.