Drag queenek olvasnak fel meséket a Disney-dolgozók gyerekeinek

gender homosexuality, transz, drag queen, dragqueen, gender, lmbtq
Drag queen Scalene Onixxx (R) gestures seated beside Athena Kills while reading during Drag Queen Story Hour at Cellar Door Books in Riverside, California on June 22, 2019. - Athena and Scalene, their long blonde hair flowing down to their sequined leotards and rainbow dresses, are reading to around 15 children at a bookstore in Riverside. The scene would be unremarkable -- except that they are both drag queens. The reading workshop is part of "Drag Queen Story Hour," an initiative launched in 2015 by a handful of libraries and schools across the United States. (Photo by Frederic J. BROWN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Disney Halloween alkalmából tart érzékenyítési kurzust, amely során drag queenek olvasnak majd fel meséket a dolgozók gyermekeinek.
Vágólapra másolva!

A virtuális eseményen a Disney szeretné bemutatni a dolgozók gyermekeinek a genderfluiditás szépségeit. A vállalat közleménye a felolvasást tartó drag queeneket igazi "példaképnek" nevezi, akik pozitív személyiségükkel és divatos megjelenésükkel valódi ünneppé varázsolják majd az alkalmat.

A Breitbart Newsnak nyilatkozó egyik alkalmazott szerint több kollégájával közösen már jelezték a Disney-nek, hogy nem tartják helyesnek az ilyenfajta érzékenyítéseket, mivel sokan nem értenek egyet azzal, hogy gyermekek számára népszerűsítsenek transzneműeket.

A dolgozó kiemelte, hogy ugyan az eseményen való részvétel nem kötelező, de sokan már azon is felháborodtak, hogy egyáltalán létrejöhetett.

Illusztráció Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Nem ez az első alkalom, hogy a Disney LMBTQ-propagandát igyekszik közvetíteni. Az év elején a Disney+ nevű streamingplatformon LMBTQ-koncertet tartottak, amelyen többek között fellépett Nina West draq queen is. A Disney-hez tartozó Hulu pedig hamarosan egy transznemű tinédzserekről szóló sport tematikájú dokumentumfilmet vetít majd a felületén.