Házakat öntött el, hidakat sodort el a víz az Egyesült Királyságban

áradás Anglia
A road sign is seen above flood water covering a road and fields in Snaith, northern England on March 1, 2020 after Storm Jorge brought more rain and flooding to parts of the UK. - Following storms Ciara, Dennis and now Jorge, the record for the UK's wettest February on record has now been broken, with an 202.1 rain last month, beating February 1990 when 193.4mm fell, the Met Office reported on Sunday. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Heves esőzések sújtották az Egyesült Királyságot az elmúlt napokban. A megáradt folyók városokat árasztottak el, hidakat sodortak el, akadozik a vasúti és a közúti közlekedés is az ország egyes részein.
Vágólapra másolva!

Körülbelül ötszáz épületet evakuáltak a hatóságok Hawickban, miután a heves esőzések miatt megáradt Teviot folyó kilépett a medréből és elárasztotta a települést - írja a Daily Star.

Szintén víz alá került Dumfries városa, amit a Nith folyó árasztott el.

Heves esőzések sújtották a skóciai Glasgow-t is, ahol több autós is elakadt a villámárvizekben.

Újabb esők jönnek

A Network Rail vasúttársaság csütörtök este azt írta a Twitteren, hogy

az Annan folyón két közúti hidat is elmosott az ár, Dumfries és Carlisle között leállították a vasúti közlekedést.

A Windermere-tavon közlekedő kompjáratot leállították, és több főutat is elárasztott a víz. Az Avanti West Coast vasúttársaság általánosságban

azt javasolta, hogy aki teheti, most ne utazzon a nyugat-angliai és skóciai állomásairól.

A meteorológusok szerint

az elmúlt két napban több mint 30 centiméternyi csapadék hullott.

Aidan McGivern, a Met Office meteorológusa a The Sunnnak úgy fogalmazott, hogy ilyen mennyiségű és hevességű esőzés még az ország legcsapadékosabbnak számító Cumbriában is soknak számít.

Az előrejelzések szerint ráadásul péntek este újabb nagy mennyiségű csapadék fog hullni Észak- és Nyugat-Angliában, illetve Walesben,

összesen 30 helyre adtak ki riasztást a lehetséges árvizek miatt.

Címlapi képünk illusztráció.