Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét újra megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnökének a szervezet Brüsszelben zajló közgyűlésén - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője pénteken.

 Az 1961-ben létrehozott jobboldali pártszövetség közösségi oldalán közzétett információk szerint a CDI elnöke továbbra is a kolumbiai Andrés Pastrana, a főtitkár pedig a spanyol Antonio López-Istúriz White.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke (b), Andrés Pastrana, a CDI elnöke (k) és Antonio López-Istúriz White főtitkár (j) a CDI kétnapos brüsszeli ülésének második napján, 2021. október 29-én. Orbán Viktort újra megválasztották a Kereszténydemokrata Internacionálé alelnökénekForrás: MTI/Benko Vivien Cher

Az európai miniszterelnökök közül - Orbán Viktoron kívül - Szlovénia kormányfője, Janez Jansa, valamint a horvát miniszterelnök, Andrej Plenkovic tölt be alelnöki pozíciót a konzervatív pártszövetségben.