A radikális baloldal nyomása miatt kellett nevet változtatnia a népszerű baseball csapatnak

Miami Marlins v Cleveland Indians GettyImageRank2 BASEBALL american league national league
CLEVELAND, OH - APRIL 24: Jefry Rodriguez #68 of the Cleveland Indians pitches against the Miami Marlins during the first inning at Progressive Field on April 24, 2019 in Cleveland, Ohio. Ron Schwane/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Cleveland Indians baseball csapat júliusban jelentette be, hogy a radikális baloldal nyomása miatt Cleveland Guardians-ra változtatja meg a nevét a 2022-es szezontól kezdődően.
Vágólapra másolva!

A clevelandi csapatot az elmúlt időben rengeteg kritikai érte az Indians (indiánok) név miatt, amely a baloldal szerint rendkívül sértő az amerikai őslakosokra nézve. Sokan rasszistának és maradinak titulálták a csapatot, holott valójában a név az őslakosok előtt tiszteleg.

A Cleveland az aktivisták egy meglehetősen kis csoportjának nyomása miatt végül úgy döntött, hogy az 1915 óta Indians néven ismert csapat Guardians-ra változtatja a nevét.

Nem ez az első eset, hogy az agresszív radikális baloldali aktivistáknak sikerült elérniük, hogy egy csapat nevet változtasson. Az NFL-ben (National Football League) játszó Washington Redskins (washingtoni rézbőrűek) 1932 óta ezen a néven fut, idén viszont már egyszerűen a washingtoni focicsapatként ismertek, miután a rézbőrűek nevet rasszistának és kirekesztőnek titulálta aktivisták egy része.

Illusztráció Forrás: AFP/2019 Getty Images/Ron Schwane

Hasonló sorsra számíthat két másik híres amerikai sportcsapat is, a Kansas City Chiefs (törzsfőnökök), valamint az Atlanta Braves, amelyek szintén az amerikai őslakosok köré építették fel a csapataik imázsát.