Egy 36 éves férfit vádolnak a négyéves ausztrál lány elrablásával

Cleo Simth eltűnés Ausztrália
Vágólapra másolva!
Egy 36 éves carnavoni férfit vádoltak meg az ausztrál hatósások Cleo Smith elrablásával. A kislány október közepén tűnt el egy nyugat-ausztráliai kempingből, és az idő előrehaladtával egyre kevesebb volt az esély arra, hogy élve előkerül. Szerdán azonban a hatóságok mégis épségben megtalálták a a lányt.
Vágólapra másolva!

A 36 éves Terence Darrell Kellyt több bűncselekménnyel vádolták meg csütörtökön a négyéves kislány eltűnése ügyében. Ezek között van 16 év alatti gyermek elrablása is - írja a Sky News.

A cikk szerint

a férfit azután tartóztatták le, hogy szerdán a rendőrök megtalálták Cleo Smitht egy lezárt házban Carnavonban.

Cleo Smithre egy lezárt épületben találtak rá a rendőrök szerdán Forrás: WA police/Twitter

A The Guardian azt írja, hogy Kellyt az elfogása óta már kétszer kellett kórházba szállítani, mert "kárt tett magában", de a sérülései nem voltak súlyosak. A cikkből az is kiderült, hogy a férfi nem volt a házban, amikor megtalálták Cleót.

Kevés volt az esély, hogy élve előkerül

A négyéves kislány még október 16-án tűnt el az Ausztrália nyugati partján található Carnarvon egyik kempingjéből, ahol a családjával sátorozott.

Az anyja elmondása szerint éjjel fél kettő körül még felkelt és vizet adott Cleónak, aki a testvére mellett feküdt a sátorban. Reggel hat órára azonban a kicsi a hálózsákjával együtt eltűnt, a sátor bejárata pedig nyitva volt.

Mivel a kislány az anyja szerint nem érhette el a cipzárt, ezért

arra gyanakodtak, hogy Cleót elrabolták.

A kislány keresésére komoly erőket mozgosítottak, az állam pedig egymillió dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel.

Az idő előrehaladtával azonban egyre kevesebb volt az esély arra, hogy a kicsi épségben előkerül.

A Sky News cikke szerint a rendőrség azt közölte, hogy kedden este olyan információkhoz jutottak, amelyek a korábbi megállapításaikkal együtt elvezették a nyomozókat ahhoz a carnavoni házhoz, ahol szerdára virradó éjjel megtalálták a kislányt.