Tragédia lett a buliból Nagy Britanniában: holtan találták a két férfit a hajón

A tragédia színhelye, a Diversion nevű motorcsónak.
A tragédia színhelye, a Diversion nevű motorcsónak.
Vágólapra másolva!
Egyetlen hiba miatt halt meg két férfi hajózás közben az Egyesült Királyságban. Családjaik riasztották a rendőrséget, de akkor már késő volt - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A 60 éves Ronnie Holmes és a 63 éves Stephen Jewitt 20 évig barátok voltak - életük végéig.Egy harmadik férfival, Christopher Hunterrel szokásukhoz híven hajókázni indultak. Yorktól délre fekvő Naburn Lock kikötőjében álltak meg, miután négy mérföldet utaztak felfelé az Ouse folyón.

A három férfi kiválasztott egy kocsmát, ahol mulattak egy nagyot. Az este folyamán Hunter jó hangulatban búcsúzott el barátaitól, akik később aludni mentek a hajóra.

A két férfit egy rendőr találta meg, amikor a családtagok másnap riasztották őket, ám addigra mindketten halottak voltak. A rendőrség megállapította, hogy a fő kabinban szén-monoxid halmozódott fel, egy dízel fűtőberendezésből, amit egyébként Holmes vásárolt az eBay-en.

A szivárgó fűtőberendezés kipufogójából származó szén-monoxid elöntötte őket, miközben egy éjszakai kiruccanást követően egy hajón aludtak – írja a Mirror.

A tragédia megelőzhető lett volna, de nem volt szén-monoxid-érzékelő felszerelve a Diversionra, amelyet Holmes saját maga épített.