Késsel támadt egy iszlamista merénylő Cannes-ban a francia rendőrre

Késes támadás, Cannes, Megkéseltek egy rendőrt Cannes-ban, 2021.11.08.
Vágólapra másolva!
Terrorcselekmény történhetett hétfő reggel a franciaországi Cannes-ban, egy iszlamista merénylő késsel támadt rá egy rendőrre. A megtámadott rendőr kollégája végül meglőtte az iszlamistát, akinek az állapota válságos. A francia belügyminiszter közölte, hogy a helyszínre látogat.
Vágólapra másolva!

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter-oldalán jelentette be, hogy a Cannes-i Rendőr-főkapitányság épülete előtt késes támadás ért egy rendőrt. A támadás hétfőn reggel fél hétkor történt – írja a Franceinfo.

A magányos késelő a cannes-i főkapitányság épülete előtt várakozó rendőrautóhoz ment, kinyitotta a sofőr oldalán lévő ajtót, és

mellkason szúrta a volán mögött ülő rendőrt.

Ez után megkerülte a járművet és a sofőr mellett ülő csoportvezetőre akart támadni, de mielőtt ezt megtehette volna, egy másik rendőr a szolgálati fegyverével a merénylőt lelőtte.

A késelő a támadás közben azt kiáltotta, hogy prófétája nevében (Mohamed - szerk.) követi el tettét.

A rendőr a támadást sérülés nélkül úszta meg, ugyanis golyóálló mellénye kivédte a kés pengéjét. A lelőtt iszlamista állapota a Le Parisien beszámolója szerint kritikus, a támadó jelenleg életveszélyben van.

A késes támadás helyszíne Cannes-ban, 2021.november 08-án Forrás: Twitter

A belügyminiszter bejelentette, hogy délelőtt a helyszínre utazik.

A támadással kapcsolatban a nizzai rendőrség indította meg a nyomozást, az előzetes nyilatkozatok szerint vélhetően terroristacselekmény történt.