Két ember, köztük egy középiskolás diák is meghalt a hétvégén Portlandben, miután a viharos szél miatt leszakadt faágak zuhantak rájuk.

A viharos szél miatt leszakadt faágak ütöttek agyon két embert, köztük egy középiskolás diákot Portlandban szombaton - írja a Fox News a megyei serfiffhivatal tájékoztatása alapján.

Az első eset délelőtt történt egy közösségi prakban körülbelül 27 kilométerre Portland belvárosától, az áldozat itt a 14 éves Christopher Kelly volt, aki önkéntesként vett részt egy faültetési programon. A fiatal életét a kiérkező mentők próbálták megmenteni, de nem jártak sikerrel.

Fél órával korábban két emberre szakadt rá egy hatalmas faág Portland egyik hajléktalanszállóján a város északkeleti részén. Az egyik férfi meghalt, a másikat kórházba szállították, az állapotáról azonban nem közöltek információt. 

A cikkben Colby Neuman meteorológus azt mondta, hogy szombat délelőtt több zápor vonult végig Portlanden, egy közeli meteorológia állomáson pedig ötven kilóméter/órás széllökéseket is mértek.