Meghalt egy tízéves gyerek miután rátámadt egy kutya hétfőn délután Walesban.

A hatóságokat hétfő délután riasztották a Cardiff-tól északra található Caerphillybe, ahol egy kutya támadt egy tízéves fiúra.

A gyerek a kiérkező mentők erőfeszítései ellenére a helyszínen meghalt, az állatot pedig a kiérkező rendőrök lelőtték - írja a Sky News

A Mirror azt írja, hogy a fiú átment az egyik közelben lakó barátjához iskola után, ott történt a támadás. Mindketten a közeli Cwm Ifor általános iskola tanulói voltak, és együtt értek haza aznap az iskolából. 

Kihallgatták a kutya gazdáját

Az egyik szomszéd beszámolója szerint a fiú barátja rohant ki az utcára, hogy segítséget kérjen.

Azt mondta, hogy egy kutya támadt a barátjára és megharapta a lábát. Az egyik szomszéd átrohant, hogy segítsen, de az állatot nem lehetett leválasztani a gyerekről. Szörnyű élmény volt – idézi a szomszéd szavait a Mirror. 

A cikkben szintén a helyiekre hivatkozva arról írnak, hogy a kutyával már korábban is akadtak problémák. A lapnak többen azt mondták, az állat az elmúlt hetekben egy másik embert is megtámadott a környéken, és megölt egy macskát is.

A lapnak a városi tanács egyik tagja tragikusnak és szívszorítónak nevezte az esetet, és azt mondta, hogy a tragédia feldolgozásához a vársovezetés támogatást nyújt a helyi iskola diákjainak és tanárainak. 

A rendőrség hétfő este lezárta a környéket, a kutya gazdáját pedig kihallgatták.

Címlapi képünk illusztráció.