Deutsch Tamás az Origónak: Nem véletlen, hogy ezt a filmet elsőként Brüsszelben, az oroszlán barlangjában kellett bemutatni

DEUTSCH Tamás
Deutsch Tamás, a FIDESZ-KDNP EP-képviselője az Európai Parlamentben(EP).
Vágólapra másolva!
A Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében került sor az Elk*rtuk c. film brüsszeli premierjére. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy az 1956-os forradalom 50. évfordulóján Gyurcsány Ferenc egyszerre követett el politikai és történelmi bűnt. Az ő parancsára alkalmaztak a miniszterelnöki hazugságai miatt tiltakozók letörésére tömeges törvénytelen rendőri erőszakot, tiporták véres rendőrcsizmák a magyar jogállamiságot Budapest utcáin, miközben napjainkban a jogállamiságért aggódó brüsszeli bürokraták hallgattak a jogsértésekkel kapcsolatban. "Nem véletlen, hogy ezt a filmet elsőként Brüsszelben, az oroszlán barlangjában kellett bemutatni" - mondta az Origónak nyilatkozatában Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk a Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében került sor az Elk*rtuk c. film brüsszeli premierjére november 9-én.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Parlamentben(EP) Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője köszöntőbeszédében emlékeztett arra, hogy Gyurcsány Ferenc utasítására a saját miniszterelnöki hazugságai ellen tiltakozók letörésére és

a baloldali kormány ellen tüntetők megfélemlítésére tömegesen törvénytelen rendőri erőszakot alkalmaztak Budapest utcáin.

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti delegációvezetője az Elk*rtuk tegnapi brüsszeli filmbemutatója kapcsán az Origónak nyilatkozva elmondta, hogy először tegnap este látta a filmet:

Az Elk.rtuk című film egyik jelenete Forrás: Megafilm

- mondta Deutsch.

Az EP-képviselő szerint, ami igazán közéleti beszédtéma a film kapcsán, az az a hisztérikus baloldali támadássorozat, amelyeket tapasztalhatunk és ami egyébként egyben az egyenes beismerése annak, hogy ez a film fontos témával és jól foglalkozik. A baloldal szereplői abban reménykedtek, hogy itt majd egy nem túl sikeres alkotás fog születni, és akkor elég lesz nekik a film hiányosságaira utalniuk - tette hozzá.

Jelenet az Elk*rtuk című filmből Forrás: Megafilm

Csakhogy az Elk*rtuk kapcsán egy remek alkotásról beszélhetünk, ami filmként is önmagáért beszél, tehát nincsen más választásuk, mintsem - ahogy Kálomista Gábor vezető producer is mondta a film brüsszeli bemutatóján - lerángatni a filmet a politikai támadások mocsarába - hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Nem véletlen, hogy ezt a filmet elsőként Brüsszelben, az oroszlán barlangjában kellett bemutatni.

-emelte ki a Fidesz EP-képviselője.

Azok akik 2010-óta rendszeresen támadják a magyar polgári kormányt az Európai parlamentben kínosan hallgattak a 2006-os őszi események kapcsán Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

- mondta.

A delegációvezető szerint mindez nem véletlen, hiszen október 23-áról lévén szó Gyurcsány történelmi elégtételt is akart venni a jóakaratú magyarokon, az 56 miatti személyes, családi és az egész posztkommunista baloldalt átjáró politikai frusztrációikért.

– tette hozzá a képviselő.

Egy tüntetőt földre tepernek a rohamrendőrök az Alkotmány utcában, 2006. október 23-án Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Példátlan, hogy egy uniós tagországban a politikai tiltakozást a diktatúrákra jellemző módon a rendőrterror eszközével verjenek le, a hatalomtól eltérő véleményen lévő ártatlan emberekkel szemben pedig fizikai és büntetőjogi megtorlást alkalmazzanak.

– mondta el az Origónak Deutsch Tamás.

- hangsúlyozta a politikus.

A tegnapi brüsszeli nemzetközi bemutatót megelőző napokban pedig már odáig jutott a magyar baloldal, hogy gyakorlatilag félreérthetetlenül megzsarolták, megfenyegették telefonokkal, e-mailekkel, annak a mozinak a vezetőit, ahol megszervezték a brüsszeli vetítést. Még itt is utána akartak nyúlni a filmnek

- tette hozzá.

Deutsch szerint a magyar baloldalon álszent módon állandóan a művészeti szabadságról beszélnek,

A magyar baloldalnak az a baja, hogy egy nagyon jó film készült - fogalmazott. Az Elk*rtuk átütő siker a magyar és a külföldi közönség számára egyaránt.

- zárta nyilatkozatát Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.