A Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében került sor az Elk*rtuk c. film brüsszeli premierjére. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy az 1956-os forradalom 50. évfordulóján Gyurcsány Ferenc egyszerre követett el politikai és történelmi bűnt. Az ő parancsára alkalmaztak a miniszterelnöki hazugságai miatt tiltakozók letörésére tömeges törvénytelen rendőri erőszakot, tiporták véres rendőrcsizmák a magyar jogállamiságot Budapest utcáin, miközben napjainkban a jogállamiságért aggódó brüsszeli bürokraták hallgattak a jogsértésekkel kapcsolatban. "Nem véletlen, hogy ezt a filmet elsőként Brüsszelben, az oroszlán barlangjában kellett bemutatni"
- mondta az Origónak nyilatkozatában Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.

Mint arról korábban beszámoltunk a Polgári Magyarországért Alapítvány Brüsszeli Képviselete és a Magyar Hullám Közéleti és Kulturális Társaság szervezésében került sor az Elk*rtuk c. film brüsszeli premierjére november 9-én.  

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az Európai Parlamentben(EP)Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője köszöntőbeszédében emlékeztett arra, hogy Gyurcsány Ferenc utasítására a saját miniszterelnöki hazugságai ellen tiltakozók letörésére és a baloldali kormány ellen tüntetők megfélemlítésére tömegesen törvénytelen rendőri erőszakot alkalmaztak Budapest utcáin.

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti delegációvezetője az Elk*rtuk tegnapi brüsszeli filmbemutatója kapcsán az Origónak nyilatkozva elmondta, hogy először tegnap este látta a filmet:

Abban a szerencsében volt részem, hogy az Elk*rtuk című filmet a nemzetközi bemutatójának alkalmával láthattam először. Régen volt már szerencsém ennyire jó filmhez moziban, minden érdeklődőnek csak ajánlani tudom."

Az Elk.rtuk című film egyik jeleneteForrás: Megafilm

Az az igazság, hogy az Elkr*tuk kapcsán legkevésbé annak filmes vetületéről esik szó, ez pedig már önmagában is árulkodó, annak az elismerése, hogy a kritikusai egyébként, mint filmalkotáson nem találnak fogást. A hatalmas érdeklődés, a vetítések sikerei mind azt mutatják, hogy ez tényleg egy jó film" - mondta Deutsch.

Az EP-képviselő szerint, ami igazán közéleti beszédtéma a film kapcsán, az az a hisztérikus baloldali támadássorozat, amelyeket tapasztalhatunk és ami egyébként egyben az egyenes beismerése annak, hogy ez a film fontos témával és jól foglalkozik. A baloldal szereplői abban reménykedtek, hogy itt majd egy nem túl sikeres alkotás fog születni, és akkor elég lesz nekik a film hiányosságaira utalniuk - tette hozzá.

Jelenet az Elk*rtuk című filmbőlForrás: Megafilm

Csakhogy az Elk*rtuk kapcsán egy remek alkotásról beszélhetünk, ami filmként is önmagáért beszél, tehát nincsen más választásuk, mintsem - ahogy Kálomista Gábor vezető producer is mondta a film brüsszeli bemutatóján - lerángatni a filmet a politikai támadások mocsarába - hangsúlyozta Deutsch Tamás.

Nem véletlen, hogy ezt a filmet elsőként Brüsszelben, az oroszlán barlangjában kellett bemutatni.

-emelte ki a Fidesz EP-képviselője.

Azok akik 2010-óta rendszeresen támadják a magyar polgári kormányt az Európai parlamentben kínosan hallgattak a 2006-os őszi események kapcsánForrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

2006. október 23-án kettős gyalázat történt Budapest utcáin. Gyurcsány Ferenc egyszerre követett el politikai és történelmi bűnt. Gyurcsány utasítására a saját miniszterelnöki hazugságai miatt tiltakozók letörésére és a baloldali kormány ellen tüntetők megfélemlítésére tömegesen törvénytelen rendőri erőszakot alkalmaztak. Szemkilövetés, viperás ütlegelés, lovasroham, kardlapozás. Szó szerint véres rendőrcsizmák taposták a jogállamiságot és a szabadságot 2006. október 23-án Budapest utcáin, nyílt hadüzenetként a legelemibb demokratikus és jogállami normák ellen"- mondta.

A delegációvezető szerint mindez nem véletlen, hiszen október 23-áról lévén szó Gyurcsány történelmi elégtételt is akart venni a jóakaratú magyarokon, az 56 miatti személyes, családi és az egész posztkommunista baloldalt átjáró politikai frusztrációikért. A magyar baloldalt soha többé nem szabad még a hatalom közelébe sem engedni, mert máskülönben megint előfordulhat, hogy újra fegyvert fog a nemzetére" – tette hozzá a képviselő.

Egy tüntetőt földre tepernek a rohamrendőrök az Alkotmány utcában, 2006. október 23-ánForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Példátlan, hogy egy uniós tagországban a politikai tiltakozást a diktatúrákra jellemző módon a rendőrterror eszközével verjenek le, a hatalomtól eltérő véleményen lévő ártatlan emberekkel szemben pedig fizikai és büntetőjogi megtorlást alkalmazzanak. Brüsszel urai 2006-ban mégis hallgattak, és azóta is mélyen hallgatnak a jogállamiságot alapjaiban megrengető gyurcsányi erőszakkal kapcsolatban" – mondta el az Origónak Deutsch Tamás.

Most erről a valóságban megtörtént gyalázatos eseménysorozatról egy egész estés nagyjátékfilm készült. A filmet ért hisztérikus politikai támadások közepette, - ahogy tegnap fogalmaztam- Gyurcsány korábbi miniszterelnök-jelölt favoritja, Karácsony Gergely főpolgármesterként például egyenesen az alkotás Aczél-i kommunista kultúrpolitikából jól ismert puha betiltás eszközéhez akart nyúlni, amikor a Fővárosi Önkormányzati mozikban alig akartak vetítési lehetőséget biztosítani" - hangsúlyozta a politikus.

A tegnapi brüsszeli nemzetközi bemutatót megelőző napokban pedig már odáig jutott a magyar baloldal, hogy gyakorlatilag félreérthetetlenül megzsarolták, megfenyegették telefonokkal, e-mailekkel, annak a mozinak a vezetőit, ahol megszervezték a brüsszeli vetítést. Még itt is utána akartak nyúlni a filmnek - tette hozzá.

Deutsch szerint a magyar baloldalon álszent módon állandóan a művészeti szabadságról beszélnek, de amikor készül egy szabad művészeti alkotás, és annak nekik nem tetsző a tartalma, akkor rögtön felhatalmazva érzik magukat, hogy a politikai nemtetszésük okán akár a film hozzáférhetőségét is korlátozzák, betiltsák, megpróbálják ellehetetleníteni, hogy az alkotás minél több emberhez eljuthasson."

A magyar baloldalnak az a baja, hogy egy nagyon jó film készült - fogalmazott. Az Elk*rtuk átütő siker a magyar és a külföldi közönség számára egyaránt. Ezen a filmen keresztül olyanok is megérthetik, hogy milyen gyalázatos dolgok történtek Budapest utcáin 2006-ban, akik az események idején 5, vagy 10 évesek voltak és így vajmi kevés emlékük, személyes tapasztalatuk lehet akkoriból" - zárta nyilatkozatát Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője.