A tálib hatóságok letartóztattak egy férfit, mert 130 nőt adott el rabszolgának

afganisztán férfi
Vágólapra másolva!
Afganisztánban a tálib hatóságok letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy több mint 130 nőt adott el rabszolgának - közölték kedden hivatalos források.
Vágólapra másolva!

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a férfi rossz körülmények között élő nőket csalt magához, akiket azzal hitegetett, hogy jómódú férjet szerez nekik, ám ehelyett egy másik tartományba adta el őket rabszolgáknak.

Afganisztánban az augusztusban hatalomra került tálibok számára az egyik legsúlyosabb, megoldandó probléma a növekvő szegénység, amellyel együtt egyre nő a bűncselekmények - elsősorban az emberrablások és a lopások - száma.

De meg kell fékezniük a burjánzó korrupciót is.

Ugyancsak kedden az afgán belügyminisztérium azt közölte, hogy 60 embert - köztük a tárca útlevélosztályának egyes tagjait - állítottak elő, útlevelekhez kiadásához szükséges iratok hamisításának gyanújával.

Ezt követően a tárca azt is bejelentette, hogy karbantartás miatt átmenetileg felfüggesztik a Kabulban működő útlevélirodát, amelyhez hivatalos közlés szerint naponta mintegy hétezer útlevélkérelem érkezik.