Egy kaliforniai párt börtönbüntetésre ítéltek, amiért több mint 20 millió dollárt (6,5 milliárd forintot) szereztek csalással COVID-19 segélyalapoktól. A 43 éves Richard Ayvazyan és a 37 éves Marietta Terabelian jelenleg szökésben van, az FBI 20 ezer dollár (6,5 millió forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki bármilyen információval rendelkezik hollétükkel kapcsolatban.

A 43 éves Richard Ayvazyant 17 évre, feleségét, a 37 éves Marietta Terabeliant pedig összeesküvés, banki csalás és pénzmosás miatt hat év szövetségi börtönbüntetésre ítélték hétfőn - közölte az amerikai igazságügyi minisztérium.

A pár a bírósági eljárás alatt házi őrizetben volt, augusztus 29-én vágták le a nyomkövető karkötőjüket, jelenleg szökésben vannak, a bírósági ítélet távollétükben született meg.

- írta meg a Nypost.

A bíró Ayvazyan testvérét, a 41 éves Arturt is öt év börtönbüntetésre ítélte, a férfit személyazonosság-lopás miatt is elítélték.

Az FBI 20 000 dollárig (6,5 millió forint) terjedő jutalmat ajánlott fel a Richard Ayvazyan és Terabelian letartóztatásához vezető információkért.