A Bordeaux délkeleti elővárosaként is ismert Bègles településen a városháza előtt található két gyalogátkelőt a szivárvány színeivel festették át a helyi LMBTQ-közösség kedvéért - írja a Valeursactuelles.

A más francia városokban már ismert jelenség helyi indítványozója, Clément Rossignol Puech, a város zöldpárti polgármestere a TV7 televízió kamerája előtt homlokát ráncolva fejezte ki felháborodását az állítása szerint a városban egyre szaporodó homofób indíttatású támadások miatt. A városvezető szerint politikusként feladata, hogy reagáljon ezekre az atrocitásokra, ezért

a település vezetése úgy döntött, hogy azonnal két szivárványos zebrát is dedikál a helyi LMBTQ-közösségnek, ezzel a jelképes gesztussal fejezve ki szolidaritásukat.

David Raynaud, az SOS Homophobie jogvédő szervezet aktivistája szerint a két szivárványos átkelő különösen erős jelképe a homofóbia és diszkrimináció elleni küzdelemnek, Bègles-ben ugyanis

ezek közvetlenül a polgármesteri hivatal előtt találhatók, ahol a városban élő egynemű párok rendszeresen egybekelnek.

Raynaud kiemelte, hogy a nagy körültekintéssel kiválasztott helyszín markánsabb üzenetet hordoz, mint a Bordeaux-ban nagyobb számban található, azonban csak a város mellékutcáiban elhelyezett szivárványos zebrák.

A szivárványos zebrákat, nem sokkal azok felfestése és felavatása után, ismeretlen tettesek a francia lobogó színeire festették át.