Varga Judit: Nem szabad hagynunk, hogy a brüsszeli elit eltérítse az Európa jövőjéről szóló konferenciát eredeti céljától

Vágólapra másolva!
Varga Judit magyar igazságügyi miniszter Észak-Rajna-Vesztfália német tartomány házelnökével, André Kuperrel tárgyalt. Varga részletezte a házelnöknek és az észak-rajna-vesztfáliai tartomány parlament politikusainak, szakértőinek az Európa jövőjéről szóló magyar elképzeléseket.
Vágólapra másolva!

Széchenyi óta tudjuk, hogy hidakat kell építeni, nemcsak folyók felett, hanem a nemzetállamok között is – emelte ki Varga Judit.

A magyar igazságügyi miniszter a délután folyamán André Kuper tartományi házelnök úrnak, valamint az észak-rajna-vesztfáliai Landtag képviselőinek és szakértőinek részletezte a határozott magyar álláspontot Európa jövőjével kapcsolatban.

Varga Judit kijelentette: Ha Európa hátat fordít a nemzeteknek, akkor nemcsak erejét, hanem a lelkét is el fogja veszíteni.

– hangsúlyozta a miniszter.

Varga Judit hozzáfűzte:

A Konferencia egyedülálló lehetőséget kínálhat az új kezdetre, mert az EU fennállása óta talán soha sem volt annyira megosztó, mint napjainkban. Vannak, akik úgy vélik, már csak az „Európai Egyesült Államoknak" van esélye átvészelni a XXI. század kihívásait.

– hívta fel rá a figyelmet Varga Judit.