Szögeket és csavarokat is rakott a bombába a liverpooli merénylő

TERRORISM TERRORIST TERROR CRIME UK Horizontal
A screen grab from a CCTV captures the horrific moment of the cab - a black estate or people carrier taxi- slowly pulling up yards from the Liverpool Women's Hospital reception, with a violent blast sending white smoke and debris shooting into the air as soon as it stops on Sunday Nov 14, 2021. The taxi driver who escaped the car explosion outside Liverpool Women's Hospital has been named as David Perry. It is understood he has been discharged from hospital and is recovering at home, UK press reports. The male passenger of the car died at the scene in Sunday morning's incident and three men - aged 29, 26, and 21 - have been arrested under the Terrorism Act. The identity of the person killed hasn't yet been confirmed. (Photo by EyePress News / EyePress via AFP)
Vágólapra másolva!
A lehető legnagyobb pusztításra törekedett Emad Al Swealmeen, aki vasárnap egy taxiban robbantotta fel magát egy liverpooli klinika előtt. A 32 éves férfi szögeket és csavarokat helyezett el a házi készítésű pokolgépébe, de a detonátor túl érzékeny lehetett, így a tervezettnél korábban működésbe hozta a szerkezetet.
Vágólapra másolva!

Szögeket és csavarokat is belerakott a házilag készített bombájába Emad Al Swealmeen, aki vasárnap egy taxiban robbantotta fel magát Liverpoolban egy nőgyógyászati klinika előtt - írja a Mirror rendőrségi forrásra hivatkozva.

A merénylő célja az volt, hogy a repeszekkel minél nagyobb pusztítást okozzon,

de a pokolgép a tervezettnél korábban felrobbant.

(A robbanást egy biztonsági kamera is rögzítette. Figyelem, felkavaró felvétel!)

Túl érzékeny volt a detonátor

A szakértők szerint a férfi április óta készülhetett a támadásra, azóta folyamatosan szerezte be a bombához szükséges alapanyagokat. Egy szakértő a Mail Online-nak azt mondta, hogy ha a szögekkel és csavarokkal telepakolt bomba a terveknek megfelelően robbant volna fel, akkor a szétrepülő darabok óriási pusztítást okoztak volna. Azonban a bomba detonátora vélhetően túl érzékeny volt, és miután a taxi megállt,

a férfi leejthette a robbanószerkezetet, ami így működésbe lépett.

A cikkben emlékeztetnek, hogy hasonló bombákat használtak a 2005-ös londoni terrortámadásnál, akkor az al-Kaida merénylői 52 embert öltek meg.

Terrortámadásnak nyilvánították

Emad Al Swealmeen vasárnap délelőtt ült be egy taxiba Liverpoolban a Rutland Avenue-n, és a sofőrtől azt kérte, hogy vigye el a körülbelül tíz percre lévő kórházhoz. Mikor odaértek, a férfinél felrobbant a házilag készített pokolgép.

A taxisnak, David Perrynek azonban gyanús lett a férfi viselkedése, így még a detonáció előtt elhagyta az autót és becsukta annak ajtaját, megakadályozva így a tragédiát.

A robbanásban így csak a merénylő halt meg,

Perryt pedig könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.

A támadó nevét kedden hozta nyilvánosságra a rendőrség. Az esetet a rendőrség terrortámadásnak nyilvánította, és összesen négy férfit vettek őrizetbe a terrorizmusról szóló törvény megsértése miatt, de őket később szabadon engedték.