Indiánnak adta ki magát a kanadai szakértő, kiderült róla, hogy valójában fehér

Vágólapra másolva!
Carrie Bourassa karrierjét nagyrészt azzal alapozta meg, hogy őslakosnak vallotta magát. Jelenleg a University of Saskatchewanen professzorként, valamint az őslakos emberek egészségügyével foglalkozó kutatóként is tevékenykedik. Korábban gyakran számolt be arról, hogy mennyire nehéz volt az élete az őslakosokat ért diszkrimináció miatt, most azonban kiderül, hogy valójában orosz, lengyel és cseh felmenői vannak.
Vágólapra másolva!

Bourassa pályafutása során többször is állította, hogy a Métis, Anishinaabe és a Tlingit törzsek tagja. Felidézte azt is, hogy a rasszizmus és diszkrimináció miatt mennyire nehéz volt őslakosként felnőni és elhelyezkedni.

Az egyik kollégája azonban nemrég leleplezte a Kanadában tanító professzort és elmondta, hogy Bourassa valójában cseh, orosz és lengyel felmenőkkel rendelkezik, tehát hamisan állította azt, hogy őslakos.

Bourassa ennek tükrében megváltoztatta történetét, jelenleg azt vallja, hogy felnőtt korában "fogadták be" az általa említett törzsek. A kanadai professzort hazugságai miatt azonnal kirúgták kutatói állásából, ahol egyébként az amerikai őslakosok egészségügyét vizsgálta.

Carrie Bourassa (középen) Forrás: usask.ca

A Fria Tider felidézi, hogy korábban már történt hasonló eset, akkor Rachel Dolezal hazudta azt, hogy afrikai, miközben felmenői németek, csehek és svédek voltak.