Megmérgeztek, bántalmaztak, majd halálra vertek egy angliai kisfiút. Most előkerült egy felvétel róla, amin a legyengült gyerek a halála előtti napon látható - írja a Daily Mail.

A hatéves Arthur Labinjo-Hughes-ról előkerült egy biztonsági kamera által rögzített felvétel, ami nem sokkal a halála előtt készülhetett. A videót először a keddi tárgyaláson vetítették le, ahol Thomas Hughes-t, a kisfiú apját és Emma Tustint, a kisfiú mostohaanyját vádolják Arthur meggyilkolásával az angliai Solihullban.

A videóban Arthur többször is azt mondja, hogy őt senki sem szereti, láthatóan lóg rajta a pizsamája, és kétségbeesetten húzza maga után a takaróját. A videó tavaly június 16-án készült, az éheztetett kisfiú láthatóan gyenge rajta, nehezen mozog, több mint két percbe telik neki, mire sikerül felállnia. Egy hanganyagot is bemutattak a bíróságnak, ebben a kisfiú arról panaszkodik, hogy senki sem eteti meg őt.

A vád szerint Arthur másnap, június 17-én halt meg, előtte hosszú időn át kínozták: többek között nem kapott enni, naponta 14 órán keresztül állnia kellett, és sóval is megmérgezték. Halálát végül az okozta, hogy a mostohaanyja többször is valamilyen kemény felületnek verte a fejét. 

Blake Hughes, Arthur nagybátyja azt mondta a bíróságon, hogy a kisfiú elsírta neki korábban, hogy a mostohaanyja a falnak lökte és csúnyának nevezte. A felvételeket is a nő készítette a kisfiúról, sokszor felvette azt is, ahogy sír, és elküldte az apjának, aki olyanokat írt vissza, hogy "ideje megásni Arthur sírját", "elvágom a nyakát", vagy "elbánok vele, ha hazaérek".

Arthur halála előtt két hónappal már járt egy szociális munkás a családnál, miután a nagyanyja bejelentette Arthur gyanús sérüléseit, de nem lett következménye a dolognak. Az apa csak annyit ismert el, hogy alkalmakkor "nevelő célzattal" megszorította Arthur nyakát.

Az apja és a mostohaanyja tagadja a kínzás és a gyilkosság vádját is.