A 11 éves Jessalyn Torres súlyosan megsérült a vasárnapi waukeshai gázolásos merényletben. A kislány nem veszítette el a humorát a történtek ellenére - írja a Fox News.

A 11 éves Jessalyn Torres a Waukesha Xtreme tánccsoport tagjaként éppen fellépett vasárnap a város karácsonyi ünnepségén, mikor Darrell Brooks szándékosan nekik és a tömegbe hajtott terepjárójával. 

A merényletnek hat halálos áldozata van, köztük egy nyolcéves kislány, aki kedden halt bele a sérüléseibe. Mellettük még hatvanan sérültek meg, köztük tizennyolc gyerek.

A Waukesha megyei seriffi hivatal által 2021. november 23-án közreadott felvétel Darrell Brooksról, a Wisconsin állambeli Waukeshában elkövetett gázolás elkövetőjérőlForrás: MTI/EPA/Waukesha megyei seriffi hivatal/-

Jessalynt közvetlenül eltalálta az autó. A kislány súlyosan megsérült:  eltört a medencéje, betört a koponyája, leesett a veséje, zúzódások vannak a tüdején és a máján is.  Mindezek ellenére azonban nem vesztette el a humorát. 

"Csak ragasszatok össze, ezt mondta a szüleinek. Megőrizte a pimaszságát, a hozzáállását, a bátorságát. Nagyon kalandvágyó gyerek. Nagy dolog volt tőle, hogy egy ilyen pillanatban is viccelni tudott, szerintem és a húgom szerint is vicces volt" - nyilatkozta a lány nagybátyja, Ryan Kohnke.

A kislányt és több társát is egy kórház intenzív osztályán ápolják.

Waukeshában körülbelül 70 ezer ember él. A vasárnapi tragédia óta már több mint 1000 ember adományozott 37 ezer dollárt Jessalynnek és családjának.

"Kitartóak vagyunk. Ez egy összetartó közösség, igen, ez a trauma meg fog viselni minket, de túl fogjuk élni" - mondta Ryan Kohnke.

A rendőrség ötrendbeli gyilkosság miatt emelt vádat a 39 éves Darrell Brooks ellen. A merénylő ellen egyébként 1999 óta 16 bűncselekményben emeltek vádat, a gázolás idején két eljárás még folyamatban volt ellene, az egyikben például azzal vádolják, hogy szándékosan elgázolt egy nőt a kocsijával egy benzinkútnál történt összeszólalkozást követően.