A rendőrség két kegyetlen rablóra vadászik, akik kiragadtak egy kilenc hónapost az anyja karjából, és egy felfújható pancsolóban hagyták megfulladni, miközben feldúlták a család otthonát - írja a Daily Star.

A szörnyű eset az ecuadori Manabi tartományban történt szombaton délután. 
Angelica Murillo kilenc hónapos kislányával, Maria Guadalupe Lopez Murillóval a teraszán lévő felfújható medencében játszott, amikor két férfi motorkerékpárral megérkezett. A férfiak először azt állították, hogy egy kutyaoltási programban dolgoznak, de mivel  Angelicának nem volt házi kedvence, nem akarta beengedni őket. 

A férfiaknak mégis sikerült bejutniuk a házba, ahol kikapták az anyja karjában lévő gyereket és a medencébe tették, míg Angelicát magukkal vonszolták.

Angelica körülbelül ezer amerikai dollárt (300 ezer forintot) adott át nekik, az összes készpénzét, de a rablók nem voltak megelégedve, és az ecuadori El Diario lap szerint megkötözték a nőt, és elkezdték feldúlni a házat.  Miközben további zsákmány után kutattak a lakásban, meghallották egy motor hangját a közelben, ezért úgy döntöttek, távoznak a tett helyszínéről.

A férfiak távozása után a megkötözött Angelica segítségért kezdett kiabálni. Sírását meghallotta a 12 éves lánya, aki a szomszéd házban játszott. Hazafutott, ahol kishúgát a medence felszínén lebegve találta meg. Miután kiszabadította anyját, az asszony kétségbeesetten próbálta újraéleszteni a csecsemőt, de már nem lehetett rajta segíteni.

A rendőrség továbbra is keresi a gyanúsítottakat, akiknek egyelőre nyomuk veszett.