Erkölcstelen a bevándorláspárti erők legális migrációt elősegítő törekvése, a legtehetségesebb embereket is Európába vonzaná, kiszipolyozva, agyelszívást állandósítva hozná lehetetlen helyzetbe az egyébként is nehezebb helyzetben lévő területeket - jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő Strasbourgban szerdán.

Hidvéghi Balázs az EP plenáris ülésének a legális migráció új csatornáinak megteremtéséről szóló vitájához kapcsolódóan magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette, hogy a készülő EP-jelentés a legális, munkaalapú migrációt segítené elő és az alacsony és közepes végzettségű migránsok Európába hozatalát is szorgalmazza a Közel-Keletről, vagy Afrikából. Szabaddá tenné számukra az Unión belül mozgást és különböző juttatásokat biztosítana nekik.

migrációForrás: Facebook/Orbán Viktor


A magyar tapasztalat azt mutatja, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van. Nem az a cél, hogy kiürüljenek az érintett területek, hanem az, hogy az ott lakóknak helyben sikerüljön jobb életet teremteni - emelte ki a képviselő.