Festményeken, Jézusként ábrázolják George Floydot

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban található America's Columbus School of Law katolikus egyetem campusának több pontján is olyan festményeket akasztottak ki, amelyek a rendőri intézkedés közben meghalt bűnözőt, George Floydot ábrázolják Jézusként.
Vágólapra másolva!

Blayne Clegg, az egyetem korábbi elnöke a Fox Newsnak elmondta, hogy megdöbbent, amikor először látta a festményeket a jogi karhoz tartozó kápolna előtt. Egyes festmények például Jézusként ábrázolják a rendőri intézkedés közben meghalt köztörvényes bűnöző George Floydot, de olyan jelentős műalkotásokat is újragondoltak, mint Michelangelo "La Pieta" című művét,

csak éppen Szűz Mária nem Jézust tartja a kezében a szobor alapján készült festményen, hanem George Floydot.

Az egyetem a fekete történelem hónapja alkalmából tette közzé a festményeket. Kally Latimore, a provokatív festmények készítője szerint sokan kérdezték tőle, hogy a képek Jézust vagy George Floydot ábrázolják.

Mindig azt felelte, hogy mindkettőt, hiszen ugyanaz a szimbolikus jelentése van Jézusnak és George Floydnak.

A diákok többségét azonban mélyen felháborította az egyetem érzékenyítési akciója. Az egyik nyilatkozó tanuló szerint eddig nem hallott olyan véleményt, amely egyetértene az iskola döntésével. Szerinte nincs semmilyen jogos magyarázat arra, hogy egy - ugyan rendőri túlkapás áldozatául esett, de korábban elítélt - bűnözőt próbálnak meg összemosni Jézussal.