UFO-észleléseket vizsgáló munkacsoportot hozott létre a Pentagon

US-ARCHITECHTURE-PENTAGON Horizontal GENERAL VIEW AERIAL VIEW PENTAGON ARCHITECTURE BUILDING DEFENCE MINISTRY felújítás
This picture taken 26 December 2011 shows the Pentagon building in Washington, DC. The Pentagon, which is the headquarters of the United States Department of Defense (DOD), is the world's largest office building by floor area, with about 6,500,000 sq ft (600,000 m2), of which 3,700,000 sq ft (340,000 m2) are used as offices. Approximately 23,000 military and civilian employees and about 3,000 non-defense support personnel work in the Pentagon. AFP PHOTO (Photo by STAFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, a Pentagon amerikai idő szerint kedden este bejelentette, hogy új munkacsoportot hoz létre, amely a korlátozott légtérben érzékelt UFO-észlelésekről szóló jelentéseket fogja kivizsgálni és elemezni.
Vágólapra másolva!

A "Repülő Tárgyak Azonosítását és Kezelését Koordináló Csoport" (AOIMSG) névre keresztelt új szervezeti egységet a hírszerzésért felelős védelmi államtitkár, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője és a nemzeti hírszerzési igazgató hivatalának munkatársai felügyelik.
Kathleen Hicks amerikai védelmi miniszterhelyettes nyilatkozata szerint

az azonosítatlan repülő jelenségek (UAP) jelenléte a korlátozott légtérben repülésbiztonsági kockázatokat jelent a légi személyzet számára, és nemzetbiztonsági aggodalmakat is felvethet.

Washington elsősorban a drónokkal és más repülő eszközökkel folytatott kínai kémtevékenység miatt aggódik. Az új munkacsoportnak - amely az amerikai haditengerészet 2020 augusztusában felállított, azonosítatlan repülő jelenségeket vizsgáló munkacsoportjának az utódja -, a repülő tárgyak észlelése, azonosítása és tulajdonságaik megállapítása lesz a feladata, valamint az általuk jelentett lehetséges fenyegetések értékelése és csökkentése - áll a Pentagon közleményében. A munkacsoport felállítására azt követően került sor, hogy a kormányzat júniusban közzétett egy jelentést, amely 144 észlelésről számolt be, de a jelentés szerint nem állt rendelkezésre elegendő mennyiségű adat a titokzatos repülő tárgyak azonosításához.

A Pentagon tavaly három olyan videót is nyilvánosságra hozott, amelyet az amerikai haditengerészet pilótái készítettek. Az elsőt még 2004 novemberében, a másik kettőt 2015 januárjában. Mindkét felvételen "azonosítatlan repülő jelenségekkel" történt találkozásokat örökítettek meg.
Az amerikai hadsereg már az 1940-es évektől kezdve évtizedeket töltött az azonosítatlan repülő tárgyak és "repülő csészealjak" észlelésének elhárításával, leleplezésével és hiteltelenítésével.