Egy 23 éves lengyel férfi, Zbigniew S. halálra késelte a fiatal magyar pedagógust, a 24 éves B. Borit a nő bradfordi lakásán. Ezután nekitámadt Bori szintén ott lévő kolléganőjének is, akit olyan súlyosan megsebesített, hogy azóta is élet és halál között lebeg. A magyarok és az angolok is kemény üzenetekkel bombázzák a fiatal nő gyilkosát - írja a Ripost.

A Bors információi szerint Bori még élt, amikor a mentők riasztották a rendőrséget, azonban minden erőfeszítésük ellenére az életét már nem lehetett megmenteni. Az elkötelezett hívő és sokakon segítő Borit mindenki imádta, a fiatal tanító több templomban és szervezetben is önkénteskedett, ismerősei egybehangzóan állították: 

egy igazi angyal volt. 

Közössége minden tagja gyászolja. A templom, ahol segítőként dolgozott, gyertyagyújtással emlékezik meg a plébánián a lányról, akit csak pótolhatatlan kincsnek neveztek.

Keresztes Ildikó is összetörve gyászolja Borit, akiről kiderült, hogy az énekesnő közeli és egyik legnagyobb rajongója volt. 

Szavakat nem találok, az egyik legkedvesebb rajongóm volt... Döbbenten állok, nyugodj békében, Bori! 

– írta szomorúan Keresztes.

A fiatal nő gyilkosa, Zbigniew pénteken áll az angol bíróság elé, ahol vélhetően előzetes letartóztatásba helyezik. A közösségi oldalakon pedig rázúdult a népharag, folyamatos fenyegetéseket kap: mind az angol, mind pedig a magyar netezők egy emberként támadtak a férfira. 

Jobb, ha felkötöd magad! Micsoda szörnyeteg! Csak adják oda a rokonoknak 5 percre! 

– írta valaki a férfi képei alá. Bori egyik ismerőse elmondta, hogy a férfinak a legsúlyosabb büntetés jár.

„Bármit is kap, nem lesz egálban azzal, amit tett, mert Bori pótolhatatlan. De nekünk, akik itt maradtak, fontos, hogy soha többé ne mehessen emberek közé ez az ember, nem való a társadalomba, egy közönséges gyilkos, aki az egyik legnemesebb lelkű ember életét vette el" – mondta a lány egyik barátja.