Szijjártó Péter: Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. augusztus 24. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Vitesco Technologies Hungary Kft. beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021.augusztus 24-én. A német autóipari cég egy zöldmezős beruházás keretében Debrecenben új gyárat épít fel, amelyben csúcstechnológiájú autóelektronikai alkatrészeket fognak gyártani. A 47 milliárd forintos beruházáshoz a magyar állam 10,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújt, a nagyjából 7000 négyzetméteres üzem felépítésével 450 új munkahely jön létre. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Visszataszító, hogy politikai kérdést csinálnak a vakcinából - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Obnyinszkban Mihail Murasko egészségügyi miniszter magyar kitüntetésének átadásán.
Vágólapra másolva!

- mondta Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Soós Lajos

A külgazdasági és külügyminiszter megköszönte Mihail Muraskónak, hogy olyan időszakban segített Magyarországnak a Szputnyik V beszerzésében, amikor vakcinából még hiány volt.
Az már akkor is világos volt, hogy a vakcina fog életet menteni. Az is világos volt, hogy akinek először lesz vakcinája, az előbb és több emberéletet tud megmenteni - jelentette ki Szijjártó Péter.

Hangsúlyozta: a magyar oltási kampány sikere azon múlt,

A miniszter elmondta, hogy nyugati kollégái négyszemközt mind elismerik az orosz oltóanyag minőségét.

Szijjártó Péter Müller Cecília tisztifőorvossal a Magyar Érdemrend középkeresztjét adta át az orosz egészségügyi tárca vezetőjének.