Helyi idő szerint hétfőn temetik el az wisconsini gázolásban meghalt 52 éves Tamara Durand. A tanárként, lelkészként is dolgozó nő is részt vett azon a karácsonyi felvonuláson, ahol a 39 éves Darrell Brooks a tömegbe gázolt. A szándékos gázolásban hat ember halt meg, köztük egy gyerek is - írja a FoxNews.

A gyászjelentés szerint Tamara Durand három gyerek édesanyja, nagymama, helyi lelkész, tanár, valamint lelkes önkéntes volt. A temetésre helyi idő szerint hétfőn 15 órakkor kerül sor, az Oconomowoc-i temetőben.

Durand egyike volt annak a hat embernek, akiket Darrell Brooks elgázolt a karácsonyi parádén. A legfiatalabb áldozat egy nyolc éves fiú, a legidősebb, pedig egy 81 éves férfi.

A gázolót ötrendbeli szándékos emberöléssel vádolják, amiért életfogytiglani szabadságvesztét is kaphat. A feljelentés szerint Brooks a brutális támadást érzelemmentesen élte meg. A milwaukee-i férfi bűntetett előéletű, már többször elítélték, a mostani karácsonyi felvonuláson történt gázolás előtt két nappal engedték ki a börtönből.