Menczer Tamás: Brüsszel továbbra is a bevándorlás megszervezésével foglalkozik

Afgán migráns, bevándorlás, határ, Törökotszág, migráció,  Security forces patrol the Iranian border help an exhausted Afghan family with 6 children Afghan family,Security forces Horizontal
VAN, TURKEY - AUGUST 06: Halmurad Muradi ve Birhan Serifi and their children are seen after irregular migrants were caught at the border with Iran in Van, Turkey on August 06, 2021. Security forces, take every precaution to prevent immigration and smuggling activities and neutralize terrorists, catch irregular migrants who want to cross into Turkey and hand them over to the relevant institutions. Ozkan Bilgin / Anadolu Agency (Photo by Ozkan Bilgin / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Nem közeledett Brüsszel és a magyar kormány álláspontja 2015 óta a bevándorlás ügyében: Magyarország továbbra is meg akarja állítani, míg Brüsszel meg akarja szervezni a migrációt - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás úgy fogalmazott, az ellentét feloldása kapcsán semmilyen érdemi lépés nem történt, s ez különösen aggasztó a terrorizmus és az illegális bevándorlás miatt.
A politikus elmondta, továbbra is napirenden van a bevándorlási kvóta is Brüsszelben; az úgynevezett befogadási és integrációs akcióterv - amelyet tavaly novemberben fogadtak el, és idén megerősítettek - részletesen taglalja a migráció irányítását, kezelését, de tartalmazza azt is, hogy a már behozott bevándorlóknak biztosítani kell a politikai döntéshozatal lehetőségét.

Menczer Tamás szerint az akciótervben megfogalmazták továbbá, hogy nyílt társadalmakat kell létrehozni, lakhatást kell biztosítani a bevándorlóknak, akiket állampolgárként kell kezelni.

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Ozkan Bilgin


Az államtitkár közölte azt is, 500-600 milliárd forintot költhetett a magyar kormány határvédelemre az elmúlt időszakban, és ennek az összegnek legalább a felét állnia kellene Brüsszelnek, mivel az ország nemcsak magát, hanem az uniót is védte.

- mutatott rá, hozzátéve, a migrációt szép szavakkal nem lehet megállítani, csak kerítéssel, meg katonákkal és rendőrökkel, illetve az őket segítő jogi környezettel.