Svájcban és Kanadában is megjelent az omikron variáns

koronavírus, teszt, Indonézia
A health worker conducts swabs to test for the Covid-19 coronavirus aboard a ship taking part in search and recovery operations for the Sriwijaya Air Boeing 737-500 passenger aircraft at Tanjung Priok port, north of Jakarta on January 11, 2021, following the January 9 crash of flight SJ182 into the Java Sea minutes after takeoff. (Photo by ADEK BERRY / AFP)
Vágólapra másolva!
Kanadában két, Svájcban pedig egy embernél mutatták ki a koronavírus új, enyhe tüneteket okozó vírusmutációját, az omikront. Mindannyian Afrikában jártak. 
Vágólapra másolva!

A kanadai Ontario tartomány egészségügyi szervei vasárnap ismertették, hogy a koronavírus omikron mutációját eddig két olyan fertőzött szervezetében mutatták ki, aki nemrég jár Nigériában. A két érintett személy Ottawában él, őket elkülönítették, és jelenleg a hatóságok azt

próbálják megállapítani, hogy kikkel érintkezhettek az utóbbi időben.

Az SDA svájci hírügynökség szintén vasárnap este számolt be a szövetségi egészségügyi hatóságokra hivatkozva arról, hogy egy személy, aki egy hete tért vissza Dél-Afrikából, szintén az omikron variánssal fertőződhetett meg. A végleges teszteredményt a napokban várják a génszekvencia-vizsgálat lezárultával.

Számos - elsősorban európai - ország függesztette fel a dél-afrikai országokból érkező légi járatokat. Pénteken az Egyesült Államok, Kanada, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emírségek

lezárták a határaikat az Afrikának ezen térségéből érkezők előtt.

Címlapi és social media képünk archív fotó.