60 ezer fontra, azaz több mint 26 millió forintra van szüksége orvosi kezelésekre annak a brit nőnek, akit bosszúból volt barátja májusban leöntött kénsavval - írja a Daily Mail.

Még májusban támadták meg a 25 éves rezidenst, Rym Alaouit Brightonban:  álruhát viselő volt barátja kénsavat öntött az arcára, mikor ajtót nyitott neki.  A férfit, a szintén 25 éves Milad Roufot, akivel együtt tanultak a cardiffi egyetemen, 15 év börtönbüntetésre ítélték. A bíróságon elismerte bűnösségét, és hogy el akarta torzítania a lányt.

A lány családja most szólalt meg először. A fiatal orvosnak súlyos égési sérülései vannak az arcán, a nyakán, a mellkasán és a karjain.  A jobb szemére megvakult, becsukni sem tudja éjszakánként. 

Ugyan már több műtéten is átesett, még évekig kell járnia bőrátültetésekre, szemműtétekre, és lézeres terápiára. 

Ezeket viszont nem állja az állami egészségügy, és magánúton kell elintéznie. Ezért a család most gyűjtésbe kezdtek, hogy el tudják végezni a szükséges beavatkozásokat a lányon. 60 ezer fontra (azaz 26 millió 195 ezer forintra) van szükségük, eddig a felét sikerült összegyűjteniük a GoFundMe oldalon indított kampány során.