A németországi rendőrség szerint négy ember megsérült, köztük egy súlyosan, egy müncheni építkezésen, a város központi vasúti pályaudvara mellett történt robbanásban. 

Az építkezésen történt robbanás szerdán négy embert sebesített meg, egyiküket súlyosan - írta meg az ABC.

Egyelőre nem világos mi vezetett az építkezésen történt robbanáshoz, egy hangos durranás hallatszott, majd egy hatalmas füstoszlopot lehetett látni.

A németországi rendőrség szerint három ember megsérült, köztük egy súlyosan egy müncheni építkezésen, a müncheni vasúti főpályaudvar közelében történt robbanásbanForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

A rendőrség közölte, hogy jelen tudomásuk szerint semmi sem utal arra, hogy bűncselekmény történt volna, de megkezdték az eset kivizsgálását.

A münchen.de azt írja, hogy munka közben vélhetően egy világháborús bomba robbant fel, amelyet véletlenül megfúrhattak.

Joachim Herrmann, bajor belügyminiszter szerint jó hír, hogy nem szándékos robbantás történt.

A robbanás helyszíne a müncheni vasúti főpályaudvar közelében található, a vonatközlekedést az eset miatt ideiglenesen felfüggesztették.

Németországban évente több mint 2000 tonna bombát és lőszert találnak, több mint 70 évvel a második világháború befejezése után.

Brit és amerikai harci gépek 1,5 millió tonna bombát dobtak le az országra, amely 600 ezer ember halálát okozta. A hivatalos becslések szerint a bombák 15 százaléka nem robbant fel, némelyik akár hat méter mélyre is fúródhatott - írja a Guardian.