Megpróbálta eltussolni bátyja szexuális zaklatási ügyét a CNN riportere, aztán hazudott róla, de belebukott

"RX: Early Detection A Cancer Journey With Sandra Lee" - 2018 Tribeca Film Festival GettyImageRank2 People USA New York City Two People Photography Film Industry Film Screening Andrew Cuomo Arts Culture and Entertainment Attending Chris Cuomo Film and Tel
NEW YORK, NY - APRIL 26: Governor of New York Andrew Cuomo and Chris Cuomo attend a screening of "RX: Early Detection A Cancer Journey With Sandra Lee" during the 2018 Tribeca Film Festiva at SVA Theatre on April 26, 2018 in New York City. Dia Dipasupil/Getty Images for Tribeca Film Festival/AFP (Photo by Dia Dipasupil / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Demokrata Párthoz közel álló CNN baloldali hírtelevízió határozatlan időre felfüggesztette műsorvezetőjét, Chris Cuomót, mert újabb dokumentumok szerint a véltnél jobban belefolyt a bátyja, a többszörös szexuális zaklatással vádolt Andrew Cuomo volt New York-i demokrata kormányzó ügyeibe. A CNN egyik legismertebb munkatársa segédkezett a volt demokrata politikus zaklatási ügyeinek az eltussolásában. Az ex-demokrata kormányzót összesen 11 nő vádolta meg szexuális zaklatással, ezért kényszerült – a tagadás hosszú hónapja után – idén augusztusban végül lemondani.
Vágólapra másolva!

A New York állam főügyészi hivatala által hétfőn közzétett dokumentumok szerint a baloldali csatorna műsorvezető a korábban véltnél sokkal jobban kivette részét a bátyja, Andrew Cuomo védelmének megszervezéséből – mondta el a hírtelevízió egyik szóvivője kedd este, jelezve, hogy az újonnan napvilágra került információk súlyos kérdéseket vetnek föl.

Chris Cuomo Forrás: MTI/AP/Invision/Evan Agostini

Hozzátette:

Chris Cuomo már korábban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyja munkatársait, és megpróbált lejárató információkat gyűjteni bátyja egyik vádlója ellen, és hogy ezzel megszegte a CNN szabályait.

A hírtelevízió ezt korábban nyilvánosan is elismerte, de akkor még figyelembe vették egyedi helyzetét, és megértést tanúsítottak, mert – indoklásuk szerint – műsorvezetőjük a családját a munkája elé helyezte.

– tájékoztatott a baloldali csatorna szóvivője.

A most nyilvánosságra került információk között vannak olyan üzenetváltások Chris Cuomo és Melissa DeRosa, Andrew Cuomo akkori vezető tanácsadója között, amelyek megerősítik, hogy

a műsorvezető oroszlánrészt vállalt bátyja védelmének megszervezésében.

A demokrata Andrew Cuomo a botrányok miatt – több hónap tagadás után – augusztusban lemondásra kényszerült a kormányzói tisztségről, jelenleg bűnügyi vizsgálat folyik ellene.

A levelezésekből az is kiderült, hogy

Chris Cuomo sajtós kapcsolatait felhasználva segített felkészíteni az akkori kormányzó csapatát a vádözönre.

A műsorvezető azt is elismerte a nyomozóknak, hogy megpróbált többet megtudni egy készülő kényes sztoriról Ronan Farrow újságírótól. Chris Cuomo szerint az ilyesmi "bevett gyakorlat" a médiában.

Rich Azzopardi, Andrew Cuomo egyik szóvivője szerdán arról beszélt, hogy szerinte Letitia James, New York állam főügyésze manipulálási céllal hozta nyilvánosságra a dokumentumokat.

Andrew Cuomo Forrás: AFP/Brendan Mcdermid

A lépést megelőzően több újságíró nyilvánosan is megjegyezte, hogy

Chris Cuomo megsértette az újságírás íratlan szabályait.

A CNN berkein belül is többen elégedetlenségüket fejezték ki a műsorvezető viselkedése miatt – írta honlapján a hírtelevízió.

Charlotte Bennett, a volt New York-i kormányzó egyik áldozata a Twitteren azt követelte a CNN-től, hogy rúgják ki Chris Cuomót.

Bennett-ügyéről lentebb még lesz szó.

Mit kel tudni Andrew Cuomo szexuális zaklatási ügyeiről?

A demokrata politikust először idén februárban vádolták meg szexuális zaklatással.

A nyár végén bekövetkezett lemondásáig összesen 11 nő állította azt, hogy Cuomo molesztálta őket.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Andrew Cuomót először gazdasági tanácsadója, a 36 éves Lindsey Boylan vádolta meg szexuális zaklatással február végén. Boylan elmondása szerint 2015 és 2018 között a demokrata politikus számos alkalommal fogdosta a háta alsó részét, a karját, illetve a lábát, és többször mondta neki, hogy üljön az ölébe.

EZT KÖVETŐEN A 25 ÉVES CHARLOTTE BENNETT SZÁMOLT BE ARRÓL, HOGY VOLT FŐNÖKE, CUOMO 2020 TAVASZÁN SZEXUÁLIS AJÁNLATOT TETT NEKI, AMIT Ő VISSZAUTASÍTOTT.

Nem ez volt a demokrata kormányzó egyetlen próbálkozása, hiszen Charlotte Bennett szerint többször is tett ilyen ajánlatot neki annak ellenére, hogy a nő – aki korábban az asszisztenseként dolgozott – jelezte, hogy semmit nem akar főnökétől.

NEM SOKKAL KÉSŐBB EGY HARMADIK NŐ – A 33 ÉVES ANNA RUCH – IS ZAKLATÁSRÓL SZÁMOLT BE.

Elmondása alapján egy esküvőn vett részt, még 2019 szeptemberében, amelyen ott volt Cuomo is, akit akkor ismert meg személyesen. Anna Ruch olyan ruhát viselt, amelynek a háta ki volt vágva, és amikor találkozott a kormányzóval, az elkezdte simogatni a hátát, illetve a nyakát, aztán arcon fogta, és azt mondta, hogy meg akarja csókolni, azonban a nő ezt határozottan visszautasította.

Lindsey Boylan, Anna Ruch és Charlotte Bennett Forrás: twitter, AFP

Egy negyedik vádló is akad, a New York-i Sherry Vill, akit Cuomo 2017-ben csókolt meg a beleegyezése nélkül, valamint többször fogdosta is.

A NŐ ARRÓL BESZÉLT, HOGY TISZTÁBAN VAN EGY KEDVES GESZTUS ÉS A SZEXUÁLIS KÖZELEDÉS KÖZTI KÜLÖNBSÉGGEL, ÉS CUOMO TETTEI EGYÉRTELMŰEN AZ UTÓBBIBA SOROLHATÓAK.

Sherry Vill elmondta, hogy régóta jelenteni akarta az esetet, viszont családja lebeszélte róla, mert féltek attól, hogy a kormányzó befolyását kihasználva tönkreteszi nemcsak őt, hanem szeretteit is.

EZT KÖVETŐEN TOVÁBBI 7 NŐ VÁDOLTA MEG SZEXUÁLIS ZAKLATÁSSAL CUOMÓT.

Az Andrew és Chris Cuomo-ügyekről az Origo itt és itt számolt be részletesen.

A járványügyi halálozási adatok meghamisításával is gyanúsítják Cuomót

Szintén írtunk arról, hogy még februárban Andrew Cuomo ellen a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) és az ügyészség vizsgálatot indított a járványügyi adatok szándékos eltitkolása miatt. Később New York állam republikánus képviselői impeachment eljárást kezdeményeztek a demokrata kormányzó ellen, de a lemondásával ez tárgytalanná vált.

A gyanú alapján CUOMO SZÁNDÉKOSAN TITKOLTA EL A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY HALÁLOS ÁLDOZATAINAK VALÓS SZÁMÁT NEW YORK ÁLLAMBELI IDŐSOTTHONOKBAN, AZ ELTÉRÉS LEGALÁBB 50 SZÁZALÉKOS LEHET.

A demokrata ex-politikus az általa „sikeresnek" mondott járványügyi intézkedéseiről könyvet is írt, a „kiváló" járványügyi sajtótájékoztatói miatt pedig Emmy-díjat kapott.