Varga Judit: Nem engedünk a brüsszeli zsarolásnak!

Varga Judit
Vágólapra másolva!
Magyarország igazságügyi minisztere, Varga Judit a közösségi oldalán reagált arra a hírre, hogy az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka indítványozta, hogy a testület utasítsa el az úgynevezett költségvetési kondicionalitási rendelet megsemmisítése iránt beadott magyar és lengyel keresetet. Varga kiemelte, hogy ez nem az ítélet, hanem egy vélemény. Ítélethirdetés jövő év elején várható.
Vágólapra másolva!

Aki nem lép egyszerre...?

Ez még nem az ítélet, csak egy vélemény! – írta az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán.

Az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka a mai napon indítványozta, hogy a testület utasítsa el az úgynevezett költségvetési kondicionalitási rendelet megsemmisítése iránt beadott magyar és lengyel keresetet – ismertette Varga Judit.

– emelte ki.

Az igazságügyi tárca vezetője felhívta rá a figyelmet: A főtanácsnoki indítvány figyelmen kívül hagyja, hogy a kondicionalitási rendelet számos olyan nyilvánvaló jogi hibától szenved, amelyek már egyenként is indokolják annak megsemmisítését.

Hibás a jogalapja, megkerüli a Szerződéseket, valamint a jogállamiság alapkövetelményei sérülnek általa, különösen a jogbiztonság és a normavilágosság elvei.

A magyar kormány kitart álláspontja mellett, és bízik abban, hogy a Bíróság kizárólag a jogi érvekre és a józan észre alapozza majd ítéletét, nem követi a főtanácsnok téves érvelését, helyette megsemmisíti a rendeletet, vagy annak kiigazítására hívja fel az uniós jogalkotót – fűzte hozzá.

– zárta bejegyzését Varga Judit.