Szijjártó Péter: Az idei volt az eddigi legsikeresebb év a magyar-orosz kapcsolatokban

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2021. november 25. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az EY (Ernst & Young) beruházásáról tartott sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2021. november 25-én. A multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat globális szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten, ahova 2024 végéig ötszáz munkavállaló felvételét tervezik. Ezzel összefüggésben a cég képzési programot hajt végre 767 millió forint értékben, amelyet az állam 384 millió forinttal támogat. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy a vakcinavásárlás és a hosszú távú gázvásárlási szerződés megkötése miatt 2021 volt az eddigi legsikeresebb év a magyar-orosz kapcsolatokban - írta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebookon, miután tárgyalt Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel Stockholmban.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta, ismét kihasználták az alkalmat Szergej Lavrovval, hogy áttekintsék az együttműködés legfontosabb pontjait.

Annak érdekében, hogy 2022 is legalább az idei évhez hasonlóan sikeres legyen,

ötpontos akcióterv szerint fognak haladni

- közölte a miniszter.

– Célunk, hogy a jövő év folyamán a paksi építkezés létesítési fázisba lépjen, hogy meg tudjuk kezdeni a Szputnyik oltóanyag gyártását a Nemzeti Oltóanyaggyárban, hogy a december 16-án létrejövő vasúti közlekedési vegyesvállalatunk működése nyomán évi több százra növeljük a Záhonynál belépő konténervonatok számát, hogy véglegesítsük közös űrkutatási projektjeinket és hogy még több magyar mezőgazdasági termék kapjon belépési lehetőséget az orosz piacra – közölte Szijjártó Péter.