Nagyon sikeres volt Éric Zemmour bemutatkozó filmje, a Youtube máris cenzúrázta

Vágólapra másolva!
Két nap után cenzúrázta Éric Zemmour, az új, jobboldali francia elnökjelölt bemutatkozó filmjét a Youtube. Pedig a film nagyon népszerű volt, 48 óra alatt 2,5 millióan nézték meg - éppen ez lehetett a cenzúra oka. Most csak 18 éven felüliek nézhetik meg, és csak e-mail címmel lehet bejelentkezni. 
Vágólapra másolva!

November 30-án jelentette be a világhírű francia író, Orbán Viktor és a magyar út nagy tisztelője, Éric Zemmour, hogy indul a 2022-es francia elnökválasztáson. A bejelentés egy élőben sugárzott videóban hangzott el, amelyet aztán 2 nap alatt 2,5 millióan néztek meg - vagyis nagyon népszerű lett.

A filmben bemutatják - többek közt - azt is, ahogy illegális bevándorlók erőszakos tombolásba kezdenek, a Youtube ezt minősítette korhatárosnak. Így viszont rendkívül körülményes lett megnézni a videót, hiszen csak e-maillel lehet bejelentkezni. Másrészt azért is visszás a döntés, mert a 2022. áprilisi választáson azok is szavazhatnak, akik most még nem nagykorúak, de addig betöltik a 18. évüket.

A Youtube-ot üzemeltető Google cenzúrája óriási felháborodást keltett. Ahogy az egyik legnépszerűbb kommentben írják: "A Google/Youtube (hamis érvekre támaszkodó) cenzúrája konkrét példa arra, amit (Zemmour - a szerk.) elítél, és mindennél jobban bizonyítja, hogy igaza van"