Évekre börtönbe kerül a férfi, aki pengét rejtett a pizzatésztába

30 to 34 years mid adult authentic real business owner small business owner owner commercial kitchen kitchen chef custom traditional ethnic latin american latin hispanic hispanic ethnicity italian italian culture european culture fresh indoors kitchen cou
Chef shaping the dough for Pinsa Romana, a Roman style pizza blend reducing sugar and saturated fat, containing rice and soy with less gluten, close up of hands (Photo by Monty Rakusen / Cultura Creative / Cultura Creative via AFP)
Vágólapra másolva!
Nicholas Mitchell az Egyesült Államok több áruházban is pengéket csempészett pizzatésztákba, ezzel embereket veszélyeztetve. A férfi emiatt letöltendő börtönbüntetést kapott, sőt kártérítést is kell fizetnie.
Vágólapra másolva!

2020 októberében tartóztatták le azt a férfit, aki két különböző állam áruházaiban is pengét rejtett pizzatésztákba.

A 39 éves Nicholas Mitchellt emiatt 4 év 9 hónap letöltendő börtönre ítélték.

A férfit azután fogták el, hogy a Maine államban található Sanford egyik boltjának három vásárlója is jelezte, hogy éles tárgyakat talált a pizzatésztában - írja a Sky.

Később a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy nem csak itt, hanem New Hampshire államban is hasonlóan járt el a férfi.

Érdekesség, hogy korábban a férfi annál a cégnél dolgozott, amely több áruházba is szállít a tésztákból.

A férfi élete azonban a koronavírus-járvány miatt kisiklott, munkanélküli lett, az autójában élt, így akart bosszút állni a cégen.

A bíróságon Mitchell mindent bevallott, bocsánatot kért, és azt mondta, hogy senkinek nem akart ártani, csak a céget akarta lejáratni.

A börtönbüntetés mellett a férfinek 230 ezer dollár (74 millió forint) kártérítést is kell fizetnie.

A címlapi kép illusztráció!