Két tudós, megfelelve az LMBTQ-lobbi terrorjának már arról készített tanulmányt, lehetséges lenne-e férfiakba beültetni a női méhet - pedig eddig még nőkbe is csak néhány esetben sikerült - írja a La Nuova Bussola Quotidiana.

Federica Umani Ronchi és Gabriele Napoletano, a római egyetem két kutatója mérlegeli a szaklap hasábjain a férfiak anyaméhhez juttatásának lehetőségét. 

A The Practising Midwife szülészeti magazin 2021 júniusában címlapján hirdeti, hogy a transz férfiak is képesek szülni. Ez jelenleg tudományos képtelenségForrás: The Practising Midwife/Lauren Rebbeck

Abból indultak ki, hogy a női testekben történt szervátültetés a szülésre korábban képtelen nők elégedettségét, életminőségének növelését eredményezte. Hozzáfűzik, a transzgender nőkön való művi beavatkozás kísérleti szakaszban van. Egyre több esetben merül fel a vágy, hogy a férfiből nővé átalakuló személyek anyaméhet szeretnének, hogy még inkább nőnek érezhessék magukat.

A végső következtetés szerint, ha a méhátültetés megvalósítható, és a vágyak beteljesülését szolgálja, akkor akár az apukák is szülhetnek. A szakértők azért néhány orvosi ellenérvet felsorolnak, de etikai kifogásokat nem említenek.

A La Nuova Bussola Quotidiana ugyanakkor megjegyzi: nemcsak az nem biztos, hogy ettől a transzgender férfiak boldogabbak lesznek, de a női méh férfiakba ütetése a születendő gyerek jogainak sérülését is eredményezheti - orvosi és pszichológiai értelemben is. Ezt azonban az LMBTQ-lobbi teljesen figyelmen kívül hagyja.