Meghalt egy 5 éves kisfiú, miután a kórházból kivizsgálás nélkül hazaküldték

Theodore Paul Cheetham-Serjent, vérmérgezés, félrediagnosztizálás
Vágólapra másolva!
Vérmérgezésben halt meg egy ötéves kisfiú, mindössze néhány órával azután, hogy gyomorrontással diagnosztizálva hazaküldték.
Vágólapra másolva!

Theodore Paul Cheetham-Serjent-et az édesanyja kétszer is bevitte a Royal Albert Edward Infirmary kórházba. A kisfiú ugyanis nagyon eltérő tüneteket produkált, elsőként jéghidegek lettek a lábai és a kezei, majd hirtelen tűzforró lett, hasmenés és láz tört rá.

Az édesanya kétségbeesetten kérte az orvosok segítségét a sürgősségi osztályon.

A gyakornok orvos, aki megvizsgálta a kis Theot bakteriális vagy vírusos hasi fertőzéssel diagnosztizálta, majd hazaengedte.

Azonban nem vett sem vért, sem pedig vizeletmintát, ami mind a helyes diagnózisra utalhatott volna.

A bátor helytállásáért az anyukája elvitte egy McDonaldsba a kisfiút, de a megpróbáltatásaik itt még nem értek véget – írja a Daily Starra hivatkpzva a Ripost.

Később Theo álmából hányva ébredt felaz éjszaka közepén, édesanyja azonnal hívta a mentőket, akiknek egyértelmű lett, hogy vérmérgezés okozza a tüneteket,

így azonnal antibiotikumot adtak neki.

Intubálták a kis Theot, aki másnap reggel szívrohamot kapott. Akkor még sikeresen újjáélesztették, de alig fél órával később egy másik szívroham elvitte.

A vizsgálatok megállapították, hogy Theo természetes halált halt. Azonban azt is megerősítették, hogy ha időben felfedezte volna a gyakornok orvos a vérmérgezést, akkor a gyerek életben maradhatott volna.