A harmadik oltás életbiztosítás: gyakorlatilag nullára csökkenti a halálos szövődmény veszélyét

Koronavírus, COVID, Covid–19, vírus, járvány, oltás, vakcina, védőoltás, 2021.06.05. Nagykálló, Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adag, második oltás,
Nagykálló, 2021. június 5. Egy nőt beoltani készülnek a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. június 5-én. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Több, magasan átoltott lakosságú ország példája is mutatja, hogy a harmadik oltással rendelkezők körében gyakorlatilag nulla a koronavírus-fertőzéssel összefüggő halálozási ráta. Magyarországon megkezdték a hat hónapnál régebbi oltással rendelkezők kiértesítését a harmadik oltás felvételéről - írja a Növekedés.hu.
Vágólapra másolva!

Az Our World In Data adatai alapján a harmadik oltással rendelkezők aránya jelenleg Chilében és Izraelben a legmagasabb, az Európai Unióban pedig Magyarország áll az élen, 27 százalékos aránnyal. Ez Nagy-Britannia szintjén áll, az uniós átlagnak pedig több mint duplája.

Forrás: Our World in Data

A legnagyobb arányban harmadik oltással rendelkező lakosságú Chilében a halálozási mutatók az alábbi ábra szerint alakulnak: (narancssárgával az oltatlanok, feketével a két oltással rendelkezők, zöld színnel pedig az emlékeztető oltást felvettek)

Az emlékeztető vagy felerősítő (booster) vakcinával is beoltottak körében gyakorlatilag nincs halálozás.

mlékeztető vagy felerősítő (booster) vakcinával is beoltottak körében gyakorlatilag nincs halálozás

Forrás: Növekedés.hu

Chiléhez hasonlóan nulla közeli a koronavírussal összefüggő halálozási ráta a három oltást felvettek körében, többek között az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Izraelben.

A magyar kormány a napokban kezdte meg kiértesíteni a hat hónapnál régebben beoltottakat a harmadik oltás felvételéről.

Mint írják:

Az oltási akciót december 12-ig meghosszabbították, így előzetes időpontfoglalás nélkül is fel lehet venni az oltást a kórházi oltópontok valamelyikén reggel 7 és este 19 óra között.