Csütörtökről péntekre virradó éjszaka három szélsőbaloldali durván megtámadott egy Zemmour-párti fiatalokból álló csoportot, akik a jelölt plakátjait függesztették ki Montpellier utcáin - mondta el a Le Figaro című lapnak egy rendőrségi forrás, megerősítve a France Bleu rádió korábbi beszámolóját.

Az események a La Pompignane negyedben zajlottak - erősítette meg ugyanez a forrás, rámutatva, hogy az egyik aktivistát többször megütötték, brutálisan megverték, és emiatt a Montpellier-i Egyetemi Kórházba kellett szállítani. Az aktivisták feljelentést tettek az ügyben. 

Éric Zemmour, világhírű esszéíró, francia elnökjelöltForrás: AFP/leemage/©Arnaud MEYER

Az ún. Z-generáció mozgalom Éric Zemmour-val szimpatizáló fiatalokból alakult meg idén februárban Dél-Franciaországban és Párizsban. Ahogy a fiatalok a szervezet alapításakor fogalmaztak, Franciaország és a francia nép olyan elnököt érdemel, aki büszkén védelmezi országunk lényegét: nagyságát, szuverenitását, történelmét, kultúráját, erkölcsét, egy szóval identitását." Ezért is támogatják Éric Zemmour-t, a bevándorlásellenes, magyarbarát esszéírót, politikust, aki mint azt az Origo megírta, a héten jelentette be, hogy elindul a köztársasági elnöki székért folytatott versenyben, és ma tartja országos kampánynyitó nagygyűlését a Párizs környéki villepinte-i rendezvényközpontban. Az esemény előkészítése óriási rendőri készültségben zajlik, tekintettel arra, hogy a szélsőbaloldali antifák, a baloldal befolyása alatt álló szakszervezeti mozgalmak, a zöldpárti és LMBTQ-mozgalmárok provokációkra készülnek.